Yunet
 

Kultura

Stanovnici Detelinare prekinuli pijačnu kupovinu da bi slušali klasiku

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 15. oktobar 2022. • 15:27 •

Stanovnici Detelinare prekinuli pijačnu kupovinu da bi slušali klasiku

Više od 100 žitelja Detelinare prisustvovalo je danas na lokalnoj pijaci drugom ovogodišnjem koncertu klasične muzike "Hrana za uši".

Duo "Fuego" koji čine violinistkinja Kristina Lakić i gitarista Aleksandar Krstić izveo je dela Antonjina Dvoržaka, Franca Šuberta, Isidora Bajića i brazilskog kompozitora Pišingvinje. Koncert je trajao sat vremena, a veliki broj posetilaca pijace prekinuo je nabavku da bi uživao u zvucima klasike.
- Došla sam da besplatno uživam u nastupu ovih divnih mladih ljudi. Koncert je bio fantastičan. Sve dok nisu počeli srce mi je drhtalo u iščekivanju. Ulepšali su mi dan - rekla je nakon koncerta Ljubica Žikić penzionerka sa Detelinare.
Besplatne koncerte "Hrana za uši" organizuje Udruženje građana "Dunavska sonata" koje realizuje u istoimeni festival klasike na otvorenom, tokom kog se od 2015. održalo više od 250 koncerata, na kojima je nastupilo više od 100 mladih muzičara.
- Manifestacija "Hrana za uši" je još 2020. godine, kada smo je prvi put realizovali, naišla na fantastičan prijem kod Novosađana. Koncert na Detelinari je drugi u okviru ovogodišnje sezone. Zaista je lepo videti da nastupu prisustvuje tako veliki broj ljudi. Posebno raduje činjenica da među slušaocima ima veliki broj male dece - rekla je Milica Trifunov predsednik Dunavske sonate.
Treći koncert u okviru ovogodišnje "Hrane za uši" biće održan na Ribljoj pijaci 16. oktobra u 10 sati. Nastupiće pijanistkinja Milica Majstorović i Duo "Fuego". Pokrovitelj manifestacije je Uprava za kulturu grada Novog Sada.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad