Yunet
 

Kultura

7. festival snimateljskih ostvarenja „Slika u pokretu“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 12. decembar 2022. • 10:24 •

7. festival snimateljskih ostvarenja „Slika u pokretu“

Sedmi festival snimateljskih ostvarenja „Slika u pokretu“ održaće se od 15. do 18. decembra u Kulturnom centru Novog Sada.

Tokom četiri festivalska dana biće prikazano šest dugometražnih igranih filmova. Među njima su i oni koje novosadska publika do sad nije imala
priliku da pogleda.
„Ala je lep ovaj svet“, „Komedija na tri sprata“, „Nebesa“, „Strahinja Banović“, „Trag divljači“ i novosadska premijera filma „Usekovanje“ – to je ono što nam donosi sedmo izdanje festivala koji je nastao sa idejom da sagleda i afirmiše rad direktora fotografije u domaćoj kinematografiji. Nakon projekcija biće priređeni i razgovori sa direktorima fotografije. Pomenuti filmovi će se takmičiti za nagradu za najbolji snimateljski rad koju dodeljuje tročlani stručni žiri, ove godine u sastavu: direktori fotografije Miloš Jaćimović SAS i Raquel Fernandez, i direktor fotografije, reditelj, montažer i scenarista Karpo Godina. Budući da je u pitanju festival koji predstavlja i svojevrsni kongres struke, studenti kamere, snimatelji i mladi direktori fotografije imaće priliku da učestvuju u čak dva masterclass programa - „Filmska fotografija između vizuelnog i dramskog“ Miladina Čolakovića SAS i „Pokretna slika
kao ciljana interpretacija“ Đorđa Arambašića SAS. Prijave za besplatno učešće na masterclass programima su već otvorene na slikaupokretu.rs. Filmski profesionalci ne smeju da propuste prezentaciju filmske opreme kompanija Arri, Sony, Zeiss, Cooke, Teradek.. koja će biti održana 18. decembra u 10:30 u Kulturnoj stanici Svilara. Bogat festivalski program upotpuniće i projekcije studentskih kratkometražnih filmova, kao i projekcija filma „Zima jednog proleća“.
Ulaznice za glavni takmičarski program su u prodaji na svim Gigstix prodajnim mestima i na sajtu gigstix.com po ceni od 300 dinara po projekciji. "Slika u pokretu" podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, grada Novog Sada i Filmskog centra Srbije.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad