Yunet
 

Kultura

Na Dočeku 13. januara novi elektro događaj u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 29. decembar 2022. • 12:53 •

Na Dočeku 13. januara novi elektro događaj u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Novosadski di-džej, producent i muzički maverik Space Motion, jedan od najuglednijih i najtraženijih umetnika na elektronskoj sceni današnjice nastupiće na Dočeku u Novom Sadu i to uz Undercatt, još jedno veliko ime elektronske scene.

Dinamični i raznoliki setovi Space Motion & Tribe biće deo muzičkog programa 13. januara od 22 sata u kojem će uživati novosadska publika u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, koji će ugostiti poštovaoce tehna i hausa po uzoru na svetski trend spajanja ovakvih prostora i elektronske muzike.
Ulaznice za spektakularan program Space Motion & Tribe već su u prodaji na svim Gigstiks prodajnim mestima, kao i onlajn na njihovom sajtu.
Space Motion je skoro dve decenije prisutan na domaćoj sceni, a poslednjih godina njegove žurke su obišle svet od Ibice, preko Delhija, Dubaija, Bejruta, Pariza, do nezaboravnih aftera na novosadskom Egzitu, što obećava odličan provod 13. januara u prepoznatljivim ritmovima  i u prostoru koji čuva moderne tekovine domaće umetnosti. Veliki je doprinos Space Motion-a kada je reč o elektrosnkoj muzici, o čemu govore činjenice da dominira svetskim najuglednijim plejlistama, kanalima za strimovanje, listama za preuzimanje muzike i listama podrške di-džejevima u poslednjih nekoliko godina, zavređujući podršku nekih od vodećih svetskih imena u melodic techno, progressive, trance i tech house žanrovima, sa svojim nepogrešivim vrhunskim bravurama. Neverovatna energija i produkcija Space Motion-a donele su mu međunarodno priznanje među vodećim muzičkim uticajnim ličnostima, ali i među globalnom klupskom zajednicom jer upravo svojom interpretacijom nastoji da uvede novi talas andergraund muzike, ostavljajući svoje verne fanove, pratioce, kolege i kritičare da željno iščekuju njegov sledeći potez. Uz njega će, u okviru programa Space Motion & Tribe, nastupiti i Undercatt koji je nastupao na jednom od najvećih muzičkih festivala elektronske muzike Tomorrowland i koji je 2014. postao deo Solomunove Dinamik porodice.
Pored programa Space Motion & Tribe, na Dočeku 13. januara nastupiće i ovogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji, Konstrakta, uz bend Zemlja gruva, koji stižu u Srpsko narodno pozorište. U Reformatorskoj crkvi koncert će održati jedan od najpriznatijih evropskih world music violinista Lajko Feliks, a rok zvuk, svako na svoj jedinstven način, donose Shortparis u Fabrici, zvezde iz Londona Haleos u Pozorištu mladih, Sana Garić u Kulturnoj stanici Svilara i Đorđe David i Ivana Peters u Kulturnoj stanici Barka. Virtuozi klasične muzike Ke Ma i Šihan Vang, uz Silk & Wind Duo održaće koncert u Novosadskom pozorištu, a najbolji džez bend iz Srbije EYOT u Kulturnoj stanici Eđšeg. U Radničkom domu nastupiće hrvatski lajv tehno sastav ABOP, dok nas u Srpskom narodnom pozorištu očekuje nastup naše najpoznatije pevačice duhovne i etno muzike, Danice Crnogorčević.
Ulaznice za nastup jednog od najvećih džez pijanista današnjice Tigrana Hamasjana u Gradskoj koncertnoj dvorani, afričke r’n’b princeze Nneke, pevačice čiji glas ruši granice i puni velike sale Tijane Bogićević u Kulturnom centru Novog Sada, kao  i za koncerte holandske muzičke dive Sevdalize, svetski poznatog sastava Divanhana, legendarne YU grupe u svečanoj sali NIS-a, već su rasprodate.  Podršku programu YU grupe na Dočeku pružila je kompanija NIS.
U okviru Dočeka 13. januara u Kulturnoj stanici Bukovac program za decu prirediće Udruženje umetnika Visoko C, a tamo će nastupiti i sjajne devojke koje čine tamburaški sastav La Banda. Fuziju zvukova u Kulturnu stanicu Rumenka donosi bend Kal, dok će poseban umetnički program prirediti lokalne organizacije u novootvorenoj Kulturnoj stanici Kovilj. Ulaz na njihove nastupe biće slobodan. Više informacija svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu docek.rs.  
 

 

Foto: Space Motion foto promo

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad