Yunet
 

Kultura

Sednica Odbora Manifestacije "Antićevi dani"

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 25. januar 2023. • 14:48 •

Sednica Odbora Manifestacije

Sednica Odbora Manifestacije "Antićevi dani" održana je danas u Skupštini Grada Novog Sada, a na sednici je imenovan tročlani stručni žiri.

Sednicom je predsedavala zamenica predsednika Odbora Manifestacije "Antićevi dani" i predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović.
Za predsednika stručnog žirija imenovan je pesnik Miroslav Aleksić, a za članice pesnikinja Sunčica Radulović Torbica i pesnikinja Mirjana Gardinovački. Kako je ocenjeno na sednici Odbora, reč je o dobro poznatim ljudima u književnim krugovima, nagrađivanim pesnicima i učesnicima mnogobrojnih pesničkih festivala.
Članovi Odbora Manifestacije "Antićevi dani" upoznati su i s aktivnostima koje Kulturni centra Novog Sada preduzima u susret održavanju manifestacije, a istaknuto je da je većina programa već osmišljeno, dok se nekolicina još utvrđuje. Između ostalog je objašnjeno da će učesnici ovogodišnjih "Antićevih dana" biti sagovornici koji su na direktan ili posredan način bili vezani za život i stvaralaštvo Mike Antića.
Konkurs za dodelu godišnje nagrade "Miroslav Antić" za 2022. godinu je u toku, a rok za podnošenje prijava je 10. februar. Konkurs je raspisan za knjigu poezije na srpskom jeziku koja je, kao izuzetno ostvarenje u oblasti književnog stvaralaštva, objavljena na srpskom jeziku u 2022. godini. Na sednici je rečeno da je interesovanje za konkurs veliko.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad