Yunet
 

Kultura

Počinju „Antićevi dani“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 10. mart 2023. • 21:24 •

Počinju „Antićevi dani“

Na sednici Odbora Manifestacije “Antićevi dani” koja je održana danas u Skupštini Grada Novog Sada, jednoglasno je doneta Odluka o ovogodišnjem dobitniku godišnje nagrade „Miroslav Antić“, saopšteno je na konferenciji za novinare održanoj nakon sednice Odbora.

Sednicom je predsedavala zamenica predsednika Odbora Manifestacije “Antićevi dani” i predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, koja je izrazila zadovoljstvo što će se, nakon gotovo dve godine pauze usled epidemiološke situacije, ova značajna kulturna manifestacija održati u punom kapacitetu.
– Danas sa velikim zadovoljstvom možemo da kažemo da je sve spremno za predstojeće „Antićeve dane“. Novi Sad nastavlja da organizuje manifestaciju u čast ovom svestranom stvaraocu u mnogim umetničkim žanrovima – rekla je Marinković Radomirović i dodala da je to naša obaveza, ali i čast, da omogućimo publici da se u sklopu jedne manifestacije istakne njegov rad, inače šarolik i veoma popularan, kao i vrednosti koje je poštovao i sledio.
Predsednica Skupštine Grada se zahvalila svima koji su učestvovali u organizovanju ovogodišnje manifestacije „Antićevi dani“ i pozvala sugrađanke i sugrađane da iz bogatog programa izaberu i posete šta im se učini najzanimljivijim. Takođe se zahvalila i stručnom žiriju koji je predložio dobitnika nagrade i uputila najiskrenije čestitke dobitniku ovogodišnje nagrade „Miroslav Antić“ za 2022. godinu.
Prilikom obrazlaganja, predsednik stručnog žirija, pesnik Miroslav Aleksić, rekao je da su on i još dve članice žirija, pesnikinja Sunčica Radulović Torbica i pesnikinja Mirjana Gardinovački, imali veoma težak zadatak, jer su na raspisani konkurs pristigle 104 pesničke knjige od 55 izdavača. Prema njegovim rečima, knjiga pesnika Blagoja Bakovića „Nije to moja voda“, dobitnika godišnje nagrade “Miroslav Antić”, u izdanju Srpske književne zadruge, ipak se istakla svojim poetskim kvalitetom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad