Yunet
 

Kultura

Uručeno 185 knjiga biblioteci Karlovačke bogoslovije

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 18. april 2024. • 14:25 •

Uručeno 185 knjiga biblioteci Karlovačke bogoslovije

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i rektor Bogoslovije „Sveti Arsenije Sremac“ protojerej stavrofor Jovan Milanović danas su u Sremskim Karlovcima potpisali ugovor o dodeli 185 knjiga za potrebe biblioteke Bogoslovije, koja nosi ime osnivača – „Arhimandrit Ilarion Ruvarac”.

Miloševićeva je istakla da Pokrajinska vlada nastavlja sa pružanjem podrške našim najvišim institucijama duhovnosti, kao što je Karlovačka bogoslovija.

„U godini jubileja – 230 godina od osnivanja Karlovačke bogoslovije, upotpunili smo bogat fond biblioteke koja ima blizu 27.000 knjiga, sa gotovo 200 novih naslova“, rekla je Miloševićeva i dodala da resorni sekretarijat, zahvaljujući javnim konkursima za sufinansiranje izdavača i publikacija, ima obavezan fond knjiga iz oblasti istorije, književnosti i filozofije, koje će biti korisne profesorima, đacima i budućim sveštenicima.

Ona je ovom prilikom podsetila na to da je realizacijom brojnih projekata izvedena sanacija krova zgrade Bogoslovskog internata i atrijuma Bogoslovije.

Dragana Milošević je navela da će tokom ove godine biti nastavljeni radovi na instalacijama za grejanje, parternom uređenju, kao i molerski i stolarski radovi ukupne vrednosti od 180 miliona dinara.

Rektor Karlovačke bogoslovije Jovan Milanović izrazio je zahvalnost na uručenim knjigama i istakao da to osnažuje rad biblioteke, koja poseduje retka i vredna izdanja. On je podsetio na značaj negovanja kulture čitanja i razgovora o pročitanim knjigama sa učenicima, jer to navodi na duboka promišljanja o ljudskim vrlinama i vrednostima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena