Yunet
 

Kultura

Odbor „Antićevih dana“ pokreće inicijativu za podizanje spomenika Miki Antiću

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 23. april 2024. • 16:35 •

Odbor „Antićevih dana“ pokreće inicijativu za podizanje spomenika Miki Antiću

Odbor manifestacije „Antićevi dani“ odlučio je da pokrene inicijativu za podizanje spomenika poznatom pesniku i umetniku Miroslavu Antiću, a inicijativa će biti predata Savetu za kulturu i informisanje Skupštine Grada Novog Sada, odlučeno je na današnjoj sednici Odbora manifestacije.
Na sednici, kojom je predsedavala predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, rečeno je da je ideja o podizanju spomenika Miroslavu Antiću nastala 2015. godine, prilikom održavanja 8. manifestacije “Antićevi dani“ i da je potekla od inicijatora i osnivača manifestacije, ali i članova Odbor Draška Ređepa i nekadašnjeg predsednika novosadske Skupštine Zorana Vučevića. Kako je rečeno, spomenika bi bio umetnički izraz koji predstavlja Miroslava Antića i podseća na njegovo bogato i dragoceno umetničko stvaralaštvo.
Na današnjoj sednici Odbora „Antićevih dana“ prihvaćena je i evaluacija programskih aktivnosti manifestacije u 2024. godini, uz ocenu da su ovogodišnji programi i sadržaji „Antićevih dana“ bili veoma posećeni i uspešni.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena