Yunet
 

Kultura

Otvorena izložba Udruženja LIKUM

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 13. maj 2024. • 18:55 •

Otvorena izložba Udruženja LIKUM

Prolećna izložba slika Udruženja likovnih umetnika LIKUM otvorena je danas u Mesnoj zajednici „Gavrilo Princip“, a pred publikom se našlo 40-ak radova članica i članova ovog udruženja. Izložbu slika otvorila je predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radmirović, poručivši da je zadovoljstvo biti deo svečanosti u organizaciji udruženja koje „više od dve decenije s ponosom promoviše umetnost i kreativnost u našoj zajednici, ali i šire“.
– U prethodne gotovo dve i po decenije Udruženje likovnih umetnika LIKUM je neumorno radilo na promociji umetnosti, organizujući škole slikanja, izložbe, kao i učešća na raznim manifestacijama kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Kroz raznolikost vaših radova, stilova i tehnika, vi više od 20 godina negujete umetnički duh. To je veoma inspirativno – kazala je MSc Jelena Marinković Radmirović.
Predsednica novosadske Skupštine je ocenila aktuelnu izložbu kao plod strasti i predanosti umetnosti u jedinstvena umetnička dela.
– Svaka od izloženih slika nosi sa sobom posebnu priču i emociju. Zato sam srećna što danas, otvarajući ovu izložbu, svi zajedno slavimo umetnost proleća i delimo radost koje nam ovo godišnje doba donosi – zaključila je MSc Jelena Marinković Radmirović.
U okviru današnjeg otvaranja izložbe, publici su se predstavili i pojedini pesnici, kao i muzčke grupe. Udruženje likovnih umetnika LIKUM osnovano je 2001. godine i broji oko 70 aktivnih članova. Pored izložbi, godinama organizuje škole crtanja i slikanja, učestvuje na amaterskim smotrama, festivalima i manifestacijama kako u zemlji, tako i u inostranstvu.
Novi Sad, 13. maj 2024.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena