Yunet
 

Politika

Ognjen Karanović: Vladimira Orlića krase osobine dostojne predsednika Skupštine

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 31. jul 2022. • 11:05 •

Ognjen Karanović: Vladimira Orlića krase osobine dostojne predsednika Skupštine

Vladimir Orlić ima bogato parlamentarno i političko iskustvo i krase ga osobine dostojne prvog čoveka parlamenta, kaže Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost, nakon što je na današnjoj sednici Predsedništva SNS doneta odluka da Orlić bude kandidat naprednjaka za funkciju predsednika Narodne skupštine.

Karanović je za Tanjug rekao da je Orlić izuzetno posvećen političkom radu i aktivizmu, dodajući da je Predsedništvo SNS načinilo dobar korak.
"Na tako odgovornu funkciju postavlja mladog čoveka koji ima zapaženo parlamentrano iskustvo i stranački i politički rad. Kada vladajuća stranka kandiduje tako iskusnog čoveka na mesto prvog čoveka parlamenta, to je znak da nas očekuje zaista aktivan rad Narodne skupštine", navodi Karanović.
On smatra da će Orlić, "s obzirom da postoji raznovrsna politička opcija u parlamentu", uspeti da izvrši svoje obaveze i da rad Narodne skupštine usmeri u poželjnom pravcu.
"To je zakonodavna delatnost, donošenje zakona i mislim da će uspeti da usmeri rad Narodne skupštine prema ustavom predviđenim njenim nadležnostima, a to je da bude najviši državni organ", poručio je Karanović.
Podsetio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u više navrata proteklih godina govorio o potrebi podmlađivanja stranačkog rukovodstva, te je u tom smislu, dodaje Karanović, današnja odluka razumljiva za stranku koja postoji 14 godina, a koja sebi želi da "produži život".
"Prirodno je da se jedna takva stranka posveti tim personalnim rešenjima na jedan drugačiji način, što nismo imali prilike da vidimo u prethodnim decenijama. Smena generacija prati rad onih stranaka koje su ukorenjene u političkom sistemu i to je nešto što je očekivano", naveo je Karanović.

 

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad