Yunet
 

Politika

Vučić: Ime mandatara u petak ili subotu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 24. avgust 2022. • 19:30 •

Vučić: Ime mandatara u petak ili subotu

Predsedništvo SNS prihvatiće odluku koju budem izneo u skladu sa ustavom, razgovralo se o Ani Brnabić i Milošu Vučeviću.

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić saopštio je večeras da zna ko će da bude mandatar za sastav nove vlade, ali će ime, kao predsednik Srbije, saopštiti u petak posle podne ili subotu ujutro.
„Što se tiče izbora mandatara u skladu sa Ustavom Srbije ne mogu danas da to saopštim, ali ću to učiniti u roku od 48 sati. Znam ko je mandatar. Saopštiću ime kao predsednik Republike u skladu sa članom 112 i 107 Ustava Srbije. To je obaveza samo predsednika Republike“, objasnio je Vučić nakon sednice Predsedništva SNS.
Rekao je da će ime saopštiti u petak ili subotu, u zavisnosti od obaveza koje bude imao.
Preneo je da je danas posle podne održana sednica Predsedništva SNS, kao najveće političke stranke u Srbiji i liste koju su pre svega vodili naprednjaci, ali i u kojoj su bili koalicioni partneri, i koja je dobila najveće poverenje građana Srbije.
„Razgovarali smo o svim najvažnijim temama kao što je trenutno stanje na KiM, izbor mandatara, do predstojećih zadataka koji se nalaze pred svima nama. Čini mi se da sam mnogo toga saznao i čuo od ljudi iz Predsedništva naše stranke i po pitanju izbora novog predsednika vlade i ključnih političkih stvari“, naglasio je on.


 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena