Yunet
 

Politika

SNS Pećinci povodom nasilnog upada Demokratske stranke u vrtić u Pećincima

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 1. septembar 2022. • 11:55 •

SNS Pećinci povodom nasilnog upada Demokratske stranke u vrtić u Pećincima

Kako navode iz Opštinskog odora SNS-a, od kada opštinu Pećinci vodi Srpska napredna stranka, u škole i vrtiće su uložene stotine miliona dinara, a kapaciteti vrtića su značajno uvećani.

Oni dodaju da sada Demokratska stranka želi da na silu odlučuje o tome ko može svoje dete da upiše u vrtić. Kako kažu njihovo neodgovorno ponašanje građani prepoznaju i kažnjavaju na izborima, te dodaju da im se ne sme dozvoliti da  jeftinim političkim poenima ugrožavaju decu, navodi u saopštenju SNS Pećinci
“Juče smo bili užasnuti svedoci nasilnog čina kakav nije zapamćen u opštini Pećinci.
U svim političkim previranjima kroz koja je poslednjih decenija prošla naša zemlja, pa samim tim i naša opština, niko nikada nije pao toliko nisko koliko su juče pali rukovodioci i aktivisti Demokratske stranke, kada su odlučili da svoju nasilnost i osionost demonstriraju upadom u prostorije vrtića u Pećincima.
To što nisu krili da su aktivni članovi Demokratske stranke i što su otvoreno priznali i da su protesti poljoprivrednika, u kojima su učestvovali, bili politički instruirani, ne daje im za pravo da sada bacaju ljagu na Opštinu i na nezavisne članove komisije za upis u vrtić.
Za razliku od Demokratske stranke, koja na silu želi da svojim članovima obezbedi prednost prilikom upisa, ni Opština ni predškolska ustanova ne prave razliku među decom i čine, i činiće sve da sva deca čiji roditelji ispunjavaju uslove da im dete ide u vrtić budu i primljena.
Demokratska stranka za 12 godina vlasti u opštini Pećinci nije uložila ni dinara u obnovu škola i vrtića.
Od kada opštinu Pećinci vodi Srpska napredna stranka, u škole i vrtiće su uložene stotine miliona dinara, a kapaciteti vrtića su značajno uvećani.
Sada Demokratska stranka želi da na silu odlučuje o tome ko može svoje dete da upiše u vrtić, koji niti su gradili, niti su obnavljali, niti su za to dobili mandat od građana.
Njihovo neodgovorno, nasilno i osiono ponašanje građani prepoznaju i kažnjavaju na izborima.
I ponovo će ih kazniti. Ali im se ne sme dozvoliti da u međuvremenu svojim grebanjem za jeftine političke poene ugrožavaju decu.“

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad