Yunet
 

Politika

Vučević se zahvalio predsedniku i stranačkim kolegama na ukazanom poverenju

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 23. oktobar 2022. • 13:30 •

Vučević se zahvalio predsedniku i stranačkim kolegama na ukazanom poverenju

Potpredsednik Vlade i novi ministar odbrane Miloš Vučević istakao je danas da mu je ukazana velika čast i zahvalio se predsedniku Srbije i stranačkim kolegama na ukazanom poverenju.

"Velika je čast i veliko hvala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i stranačkim kolegama na ukazanom poverenju da budem potpredsednik Vlade i da vodim Ministarstvo odbrane, posebno u ovim izazovnim trenucima u kojim je ceo svet. Daću sve od sebe da opravdam ovaj izbor, kao što sam i dosad davao svoj maksimum kao gradonačelnik Novog Sada. Osećam ogromnu odgovornost i snagu da nastavim da Srbiju činim boljom zemljom. Živeli! Živela Srbija!"

Jednoglasno prihvaćen predlog za izbor članova nove vlade

Potpredsednik SNS Miloš Vučević saopštio je novinarima posle sednice Glavnog odbora stranke, da je to telo jednoglasno usvojilo predlog za izbor članova nove Vlade Srbije.
Vučević je rekao i da bi sednica Skupštine Srbije o izboru nove vlade trebalo da bude sazvana za utorak, 25.oktobar.
“Imali smo otvorenu diskusiju, ovde je demokratska procedura, različiti su pogledi, ali suštinski ista želja da Srbija dobje srpsku vladu ili bolje rečeo da dobije vladu koja će voditi račina iznad i pre svega o interesima Srbije, vladu Srbije, a nekih drugih centara i interesnih sfera, da vodi računa o nacionalnim i državnim interesima, o svim građanima Srbije i Srbima gde god da žive”, rekao je Vučević.
Dodao je da veruje da će nova vlada biti dostojna odgovornog zadatka koji su pred njom, da će biti partner sa predsednikom Srbije, dostupna poslanicima, da se diskutujem razgovara, da to bude usmereno i fokusirano na očavanje interesa građana Srbije.
Dodao je da je SNS imala ponovo kapacitet da predlaže ljude koji ne dolaze iz stranke, da sve žzene na ministarska mesta dolaze na predlog SNS.
“Time pokazujemo da smo spremni da dalje demokratizujemo društvo, da se menjamo na bolje, da odgovaramo na izazove pred nama, koji neće biti laki, da čavumo Srbiju”, rekao je Vučević.

Izvor:FB(MilošVučević)

Foto:FB(MilošVučević)

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad