Yunet
 

Politika

Gradski odbor SNS odgovorio na neosnovane i maliciozne tvrdnje Stranke slobode i pravde

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 9. januar 2023. • 19:38 •

Gradski odbor SNS odgovorio  na neosnovane i maliciozne tvrdnje Stranke slobode i pravde

Gradski odbor srpske napredne stranke odgovorio je kako kažu na neosnovane i maliciozne tvrdnje Stranke slobode i pravde o poslovanju Javnog gradskog preduzeća "Novi Sad".

“Svaka intepretacija neistinitih činjenica i svaki zaključak koji se zasniva na netačnim podacima su krajnje pogrešni i zlonamerni i predstavljaju deiznofrmaciju, kreiranu sa namerom da se preko ombanjivanja Novosađana stekne nedostajuća politička popularnost. Sopštenje SSP-a obiluje neistinama, netačnim zaključcima, pogrešnim podacima i lošom interpretacijom.
Da bi se doneli ispravni zaključci bilo bi neophodno da se pažljivo prouče poslovni planovi JGSP-a. I to ne samo za poslednju godinu, ili u poslednjih 10 godina, nego u poslednjih 14 godina. Iz uporedne analize svaki Novosađanin mogao bi jednostavno da zaključi da je tokom poslednjih 10 godina izdvojeno najviše novca u istoriji preduzeća za kupovinu novih vozila. Kupljena su 142 nova autobusa, od čega je 10 električnix, a 100 na gas.
Neistinita je i tvrdnja da isporuka električnih autobusa kasni.  Takođe je neistinita informacija o niskim platama zaposlenih, koje su daleko veće od proseka. Prosečna plata vozača iznosi 93.000 dinara.
Nije tačan ni podatak da samo polovinu zaposlenih čine vozači i mehaničari. Od 1.298 zaposlenih na dan 09. 01. 2023.  godine, u Saobraćajnom sektoru zaposleno je 676 radnika, u Tehničkom 258, dok je 129 biletara, blagajnika i kontrolora.
Dakle, očigledno je da je SSP u saopštenje o radu JGSP "Novi Sad" učitao vlastite obrasce poimanja i razumevanja politike.  Poručuju iz gradskog odbora SNS-a

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena