Yunet
 

Politika

Gradonačelnik Đurić dočekao goste iz Banja Luke uz bogat program u KCNS

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 8. jun 2024. • 13:21 •

Gradonačelnik Đurić dočekao goste iz Banja Luke uz bogat program u KCNS

U okviru prvog Svesrpskog sabora i manifestacije Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska, u Kulturnom centru Novog Sada upriličen je kulturno-umetnički program kom su prisustvovao gradonačelnik Novog Sada gospodin Milan Đurić. Uvažene goste dočekao je direktor KCNS gospodin Bojan Panaotović.
Na samom početku programa svi prisutni uživali su u nastupu Narodnog orkestra ansambla „Vila“. Svim prisutnima obratio se gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, poželevši dobrodošlicu gostima iz Banja Luke i poželevši im da se u Novom Sadu, gradu otvorenog srca, uvek osećaju kao kod svoje kuće.
– Grad Novi Sad je odmah po donošenju odluke predsednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske gospodina Milorada Dodika o organizovanju prvog Svesrpskog sabora, odlučio da vas pozove da dođete u vaš i naš Novi Sad, da nakon radnog sastanka uživamo u kulturno-umetničkom programu, te da pošaljemo poruku jedinstva iz Novog Sada ka centralnom događaju koji se održava u Beogradu. Novi Sad i Banja Luka od 2006. godine imaju potpisan sporazum o partnerstvu, a radićemo na tome da usledi i sporazum o bratimljenju. Kao grad uvek smo negovali partnerske odnose sa našom braćom iz Republike Srpske. Mi smo isti narod, imamo zajedničku istoriju, a ubeđen sam da ćemo imati i zajedničku svetlu budućnost. Danas na prvom Svesrpskom saboru pokazaćemo naše jedinstvo, naše zajedništvo. Živela Srbija, živela Srpska!“, istakao je Đurić.
Gradonačelnik je delegaciji iz Banja Luke poželeo ugodan boravak u Novom Sadu, sa željom da se što češće vraćaju u naš grad, te izrazio nadu i želju za dalji razvoj i napredak Banja Luke i Novog Sada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena