Yunet
 

Poljoprivreda

Dan polja

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 2. septembar 2022. • 14:53 •

Dan polja

Jesenji Dan Polja Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, ove godine održan je na tradicionalan način na Rimskim šančevima.

Prisutne je, osim domaćina direktora Instituta Jegora Miladinovića, pozdravila i državna sekretarka u ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Marijana Dukić Mijatović, kao i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.
Off: Septembar je pravo vreme za procenu stanja useva kukuruza i uljarica i prognozu očekivanih prinosa, a Dan polja je ujedno prilika da se poljoprivredni proizvođači upoznaju sa sortimentom brenda NS SEME, pogledaju ogledna polja kukuruza, suncokreta, soje i alternativnih biljnih vrsta i dobiju stručne savete o tehnologiji gajenja koje će primeniti na svojim njivama, kako bi ostvarili što bolje rezultate, što je i svrha ovakvih okupljanja. Ovo je spoj struke i nauke, rekla je ...
Ton: prof. dr Dragana Latković, Institut za ratarstvo i povrtarstvo
OFF: Prisutne je, osim domaćina direktora Instituta Jegora Miladinovića, pozdravila i državna sekretarka u ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Marijana Dukić Mijatović, kao i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor. U hrani, biotehnologiji i semenarstvu je budućnost, rekla je ovom prilikom drzavna sekretarka.
Ton: prof. dr Marijana Dukić Mijatović, državna sekretarka u ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
TON: Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine
Off: Institut za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu osnovan je 1938. godine. Do sada je stvorio više od 1200 sorti hibrida, od kojih je većina registrovana u svetu i gaji se u više od 30 zemalja.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena