Yunet
 

Privreda

„Dunav osiguranje“ isplatio dividende akcionarima

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 8. jul 2022. • 11:21 •

„Dunav osiguranje“ isplatio dividende akcionarima

„Dunav osiguranje“, lider na domaćem tržištu osiguranja, u 2021. godini ostvarilo je neto dobitak u iznosu od 2,5 mlrd. dinara koji je juče isplaćen u vidu dividendi akcionarima, u ukupnom bruto iznosu od 1,57 mlrd. dinara.

U budžet Republike Srbije, u skladu s njenim učešćem u kapitalu Kompanije od 76,70%, uplaćene su 1,2 mlrd. dinara, u Akcionarski fond, čije je učešće 3,61%, uplaćeno je bruto 56,7 miliona, a ostalim akcionarima sa učešćem od 19,69% u kapitalu Kompanije uplaćena su bruto 309,3 miliona dinara.
Prepoznajući značaj „Dunava“ za stabilnost privrednog i ekonomskog sistema, Vlada Republike Srbije na čelu s tadašnjim premijerom a sadašnjim predsednikom države Aleksandrom Vučićem, 2014. je na ime dokapitalizacije uplatila Kompaniji 4,8 mlrd. dinara. Profesionalno upravljanje Kompanijom dovelo je do njenog oporavka, pa su od 2014. godine do kraja 2021. višestruko uvećani svi pokazatelji poslovanja. U državni budžet počev od raspodele dobiti za 2015. godinu do danas uplaćene su dividende u ukupnom iznosu od 4,86 mlrd. dinara, što je za gotovo 60 miliona više od iznosa dokapitalizacije.
Poslovni uspeh Kompanije rezultat je brižno negovanog ugleda, kao i kredibiliteta koji uživa kod svojih osiguranika.  
‒ Iskustvo građeno decenijama govori nam da poverenje klijenata ne sme nikada biti poljuljano i da je odgovoran odnos prema njima na duge staze najbolja investicija ‒ istakla je u intervjuu za „Blic“ Ivana Soković, predsednica Izvršnog odbora „Dunav osiguranja“, i najavila da će ta kuća i nadalje biti podrška državi u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata, kao i društvenoj zajednici, pre svega u projektima namenjenim deci i omladini.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena