Yunet
 

Privreda

Sajamske manifestacije u martu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 3. mart 2023. • 13:33 •

Sajamske manifestacije u martu

Međunarodni sajam knjiga i 26. Izložba umetnosti „Art expo“ počinju 7. i traju do 13. marta, a 18. Međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“ biće održan 9. i 10. marta, najavljeno je danas na konferenciji za novinare koja je održana na Novosadskom sajmu.

Na sajamskim priredbama učestvovaće više od 200 izlagača iz šest zemalja i biće održano više od 140 programa, uz učešće gotovo svih ustanova kulture čiji je osnivač Republika Srbija.
 Grad Novi Sad prepoznaje značaj navedenih manifestacija, a Gradska uprava za obrazovanje kontinuirano podržava Sajam obrazovanja navela je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić. Ona je dodala da je, ove godine, iz budžeta Grada opredeljeno oko 972 hiljade dinara, za zakup prostora na kojem će se predstaviti 13 srednjih škola sa teritorije Novog Sada.
 - Sajam obrazovanja „Putokazi“ predstavlja izuzetnu priliku da se učenici završnih razreda osnovnih škola, na jednom mestu upoznaju sa programom i radom novosadskih srednjih škola, da razgovaraju sa predstavnicima tih obrazovnih ustanova i lakše odluče u kom pravcu da nastave svoj obrazovni put. Nadam se da će i ovaj put veliki broj mladih posetiti sajam i iskoristiti tu priliku - izjavila je Dina Vučinić naglasivši da Grad vodi računa o mladima i aktivno radi na tome da stub ekonomskog razvoja naše zemlje bude obrazovanje za koje je iz budžeta Grada ove godine opredeljeno sedam milijardi dinara.
 Prema rečima izvršnog direktora za sajamsku delatnost Novosadskog sajma Borisa Nadlukača na Sajmu obrazovanja „Putokazi“ biće predstavljeno gotovo 500 obrazovnih profila,  kao i programi za učenike svih uzrasta i programi na jezicima nacionalnih manjina.
 - Što se tiče Sajma knjiga, ljubitelji pisane reči imaće priliku da, uz popuste koje najavljuju izdavači, kupe knjige po značajno nižim cenama, a za 8. mart izlagači najavljuju i posebne akcije za dame. Ključni događaj na Sajmu knjiga su „Dani Laze Kostića“ na kojima ćemo dodeliti i istoimenu nagradu- rekao je Boris Nadlukač.
 Ulaz na programe sajamskih manifestacija je besplatan, a radno vreme je od 10 do 20 časova, dok će u petak, subotu i u nedelju priredbe trajati do 21 čas. Svi posetioci koji se registruju prilikom ulaska u Halu „Master“ postaju i potencijalni dobitnici knjiga koje je za Poklon igru obezbedio Novosadski sajam u saradnji sa izlagačima.
 

 

Foto: Grad Novi Sad
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad