Yunet
 

Privreda

Uručeni sertifikati polaznicama drugog ciklusa obuka Startap akademije ženskog preduzetništva

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 22. maj 2024. • 17:04 •

Uručeni sertifikati polaznicama drugog ciklusa obuka Startap akademije ženskog preduzetništva

Danas su u Pokrajinskoj vladi uručeni sertifikati polaznicama drugog ciklusa obuka Startap akademije ženskog preduzetništva „Change the game“, odnosno drugog ciklusa obuka u okviru prve digitalne platforme ženskog biznisa u Srbiji i regionu „OsnaŽene“, koju podržava Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.
Resorni sekretar dr Nenad Ivanišević je ovom prilikom istakao da ne izostaje podrška Sekretarijata Startap akademiji ženskog preduzetništva jer je važno da se preduzetnice međusobno povežu u privatnom sektoru, kao i sa relevantnim institucijama i organizacijama.
„Današnji rezultat pokazuje koliko možemo kad smo zajedno i kada smo uporni. Muškarci nemaju nikakvu prednost, predrasude su stvorile prednost. Vaša solidarnost je vaš uspeh i treba da pružate međusobnu podršku kad god vam se ukaže prilika“, rekao je Ivanišević.
Ove godine je na obukama po prvi put uvedeno predavanje psihologa i psihoterapeuta sa ciljem jačanja samopouzdanja i svesti o tome da nema profesionalnog rasta bez ličnog razvoja i sticanja novih znanja i veština.
Obuke u okviru oba ciklusa akademije ženskog preduzetništva, koje su akreditovane, završilo je ukupno 600 žena. Obuke su trajale dva meseca i podrazumevale su edukacije iz oblasti menadžmenta mikro, malih i srednjih preduzeća, digitalnog marketinga i knjigovodstva, kao i edukacije posvećene nastupu na sajamskim i drugim privrednim manifestacijama i o važnosti fiskalizacije i društvene odgovornosti.
Platforma „OsnaŽene” okuplja preduzetnice iz celog regiona i pruža podršku, motivaciju i inspiraciju za rast i razvoj poslovanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena