Yunet
 

Sport

Promocija mini rukometa na bazenima SC „Sajmište“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 20. avgust 2021. • 15:10 •

Promocija mini rukometa na bazenima SC „Sajmište“

U okviru zabavno-rekreativnog programa „Leto na bazenu“, u sportskoj zoni otvorenih bazena SC „Sajmište“, u periodu od 16 - 26. avgusta održava se promocija mini rukometa za decu uzrasta od sedam do 12 godina.

Sa ciljem da se poveća zainteresovanost dece za rukomet, program organizuje Gradski rukometni savez, u saradnji sa JP SPC "Vojvodina" i Savezom za školski sport Novog Sada, a jednom od časova danas je prisustvovao član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.
 
-Naša želja je da što veći broj dece školskog uzrasta zainteresujemo za sport i da im obezbedimo uslove da kvalitetno treniraju. Na Sajmištu, u sportskoj zoni bazena, ove i naredne nedelje treneri novosadskih rukometnih klubova koji imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa decom predstaviće im dinamičan sport sa loptom koji će verujem, neke od njih zainteresovati da treniraju. To je korisno pre svega za decu, ali i za stvaranje baze budućih šampiona u Novom Sadu. U tom smislu mnogo nade polažemo u novo rukovodstvo Gradskog saveza, ljude koji su ostvarili značajne rezultate u svojim klubovima i koji su u reprezentacijama, na najbolji način predstavljali svoju zemlju i grad. Siguran sam da će i u okviru Saveza dati sve od sebe da rukomet u Novom Sadu podignemo na još viši nivo– izjavio je Ognjen Cvjetićanin.
 
Promociji su prisustvovali i čelnici Gradskog Rukometnog saveza Tanja Medved i Stevan Popov koji su se zahvalili Gradu, gradonačelniku Vučeviću i članu Gradskog veća za sport i omladinu Cvjetićaninu na ukazanom poverenju i istakli da im je povećanje zainteresovanosti za rukomet kod dece i mladih jedan od prioritetnih zadataka u vođenju Saveza.
 
-Izradili smo razvojni projekat rukometa u Novom Sadu u okviru kojeg je predviđeno pokretanje brojnih aktivnosti za decu i mlade. Uz podršku Grada koji je prepoznao naše ideje, volju i energiju, želimo da uspostavimo čvršću saradnju među novosadskim klubovima i da doprinesemo  podizanju nivoa njihovog rada– rekla je Tanja Medved.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad