Yunet
 

Sport

RK Vojvodina i Hajduk Beška ugovorili saradnju

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 18. oktobar 2021. • 12:51 •

RK Vojvodina i Hajduk Beška ugovorili saradnju

RK Vojvodina i RK Hajduk iz Beške potpisali su Ugovor o međusobnoj saradnji na bazi unapređenja stručnog rada sa mlađim selekcijama, ustupanju igrača, razmeni iskustava i osnaživanju svih ostalih kapaciteta unutar dva kluba.

Saradnju su, na Sajmu sporta održanom u Novom Sadu, potpisali potpredsednik Vojvodine Vlada Bobar, odnosno trener i predsednik Skupštine Hajduka Darko Trivković, a u prisustvu predednika kluba Dragana Milovca.

Ovo je sjajna stvar za budućnost rukometa i dva kluba. Hajduk iz Beške je poslednjih godina prepoznat kao jedan od najboljih klubova u radu sa mlađim selekcijama u Srbiji. Vojvodina taj status već ima kroz igrače koje je promovisala u prvi tim koji su danas nosioci višestrukog šampiona Srbije, ali želi da tu bazu proširi i da sarađuje sa onima koji imaju viziju u radu sa mladima. Taj neko jeste RK Hajduk iz Bešea i Darko Trifković, nekada igrač, sada uspešan trener u radu sa mladima. Očekujemo u narednom periodu da se formira i seniorski tim Beške, da tu Vojvodina pomogne sa onim igračima koji još možda nisu zreli za naš prvi tim, a treba im sredina za razvijanje, kao i to da ona deca koja brzo skrenu pažnju na sebe odmah uđu u pogon Vojvodine. Dakle, jasna je obostrana korist gde bi bili i zajednički treninzi i mnoge druge akcije koje se tiču mlađih selekcija. Ujedno, hala koju koristi RK Vojvodina na Slanoj Bari od sada je otvorena i za RK Hajduk, kao i sve druge stvari u ovoj međusobnoj i uzajamnoj saradnji - istakao je Vlada Bobar.

Veliko je zadovoljstvo i privilegija potpisati jedan ovakav ugovor koji će pomoći talentovanim rukometašima da još više napreduju. Vojvodina je veliki klub, najveći na našim prostorima. Pokazala je u prethodnim godinama da je deo njene vizije oslanjanje na mlade. Srećan sam što Beška ima priliku da, nadamo se, promoviše neko dete u šampionski tim, a ujedno da se osloni na ispomoć u igračima Vojvodine. Sjajna stvar za oba kluba i na nama jeste samo da radimo - istakao je Darko Trivković
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena