Yunet
 

Sport

Voša pobedom otvorila plej-of

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 17. april 2022. • 21:01 •

Voša pobedom otvorila plej-of

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Napretka rezultatom 2:0 (0:0), u 31. kolu Super lige Srbije.

Pred oko 1.000 gledalaca na „Karađorđu“, strelci su bili Maksimović u 76. i Novevski u 94. minutu.
Specijalni gosti FK Vojvodina na današnjoj utakmici bili su igrači i članovi stručnog štaba i uprave hokejaškog kluba Vojvodina, koji su jučerašnjom pobedom protiv Crvene zvezde došli do titule šampiona Srbije. Pred početak utakmice, oni su prošetali atletskom stazom stadiona „Karađorđe“, a prisutni gledaoci su ih pozdravili srdačnim aplauzom.
Prvo poluvreme je proteklo u igri bez mnogo šansi, uz nešto veći posed lopte fudbalera Vojvodine. Jedina prava prilika je viđena u 25. minutu, kada je, posle duplog pasa Đorđevića i Veljka Simića, sa oko 12-13 metara iskosa volej udarac uputio Matić, ali je lopta pogodila prečku gola gostiju.
Ništa drugačije nije bilo ni u nastavku susreta, sve do 76. minuta, kada je Vojvodina povela evrogolom Maksimovića. Nakon slobodnog udarca za „staru damu“, neko od fudbalera Napretka je izbacio loptu iz šesnaesterca gostiju, što je bilo dovoljno samo za to da sjajan volej udarac sa oko 23-24 metra iskosa uputi Maksimović, koji je savladao nemoćnog golmana Vasiljevića.
I nakon stečenog vođstva, Voša je nastavila da napada i uspela je da udalji protivnika od sopstvenog gola, a do pobede je došla u samom finišu meča. U 94. minutu, Novevski je prošao po desnoj strani, a potom praktično iz „mrtvog ugla“ sa oko tri-četiri metra uspeo da savlada Vasiljevića i tako postavi konačan rezultat utakmice.

 

Izvor: FK Vojvodina
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena