Yunet
 

Sport

Za doprinos razvoju sporta u AP Vojvodini sa 43,6 miliona

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 20. april 2022. • 15:36 •

Za doprinos razvoju sporta u AP Vojvodini sa 43,6 miliona

„Za doprinos razvoju sporta u 2022. godini iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno 43,6 miliona dinara, dvostruko više nego prošle godine“, izjavio je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta na potpisivanju ovogodišnjih ugovora.

Kako je istakao, od 326 pristiglih prijava, podržano je 170 projekata sportskih organizacija, saveza za školski sport i sportskih saveza širom Pokrajine.
„Na konkursu su finansirani projekti i programi kojima se doprinosi razvoju sporta, a koji, pre svega, imaju za cilj popularizaciju sporta kod dece i mladih, uključujući i školski sport, kao i omasovljavanje i unapređenje sportske rekreacije. Sportske organizacije dobile su sredstva i za projekte kojima se omogućuje razvoj vrhunskog sporta i podizanje sportskih kapaciteta na svim nivoima u Vojvodini“, kazao je Basta. On je poželeo predstavnicima sportskih organizacija koje su dobile podršku da u narednom periodu „ostave srce na terenu“, jer smo, kako je naglasio, svi na istom putu – u borbi za što bolje uslove za naš sport i sportiste.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad