Yunet
 

Sport

Adriana Vilagoš vicešampionka Evrope

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 20. avgust 2022. • 23:20 •

Adriana Vilagoš vicešampionka Evrope

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš postala je večeras vicešampionka Evrope u bacanju koplja na šampionatu u Minhenu.

Najbolji hitac, vredan srebrne medalje, juniorska šampionka sveta bacila je u poslednjem pokušaju bacivši koplje 62,01 metar.
Zlato je pripalo Grkinji Elini Cengo (65.81), a bronza Čehinji Barbari Špotakovoj (60,68).
Medalje za Srbiju na EP u atletici u Minhenu prethodno su osvojili Ivana Vuleta koja je osvojila zlato u skoku udalj i Armin Sinančević koji je bio srebrni u bacanju kuglePriliku za novo odličje za Srbiju sutra (19.05) će imati Angelina Topić koja će se takmičiti u finalu skoka uvis.

Vučić: Adriana, Srbija je ponosna na vaš veliki uspeh

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras srpskoj atletičarki Adriani Vilagoš na osvojenoj srebrnoj medalji na Evropskom prvenstvu u Minhenu.
"Srdačne čestitke našoj Adriani Vilagoš na osvojenoj srebrnoj medalji na Evropskom prvenstvu u Minhenu! Hvala za veliku energiju i borbenost, Srbija je ponosna na vaš veliki uspeh! Bravo, Adriana", naveo je Vučić na Tviteru.

Brnabić: Adriana, čestitam vam od srca na srebru

 Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je večeras srpskoj atletičarki Adriani Vilagoš na osvojenoj srebrnoj medalji na Evropskom prvenstvu u Minhenu.
"Čestitam Vam od srca na ovom fantastičnom rezultatu i želim Vam još mnogo sličnih uspeha u budućnosti. Čestitam i stručnom štabu reprezentacije", poručila je Brnabić na Tviteru.
 

 

Izvor: Tanjug

Foto: Srpski atletski savez

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena