Yunet
 

Sport

Uskoro jubilarni 30. Novosadski maraton

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 27. septembar 2022. • 15:52 •

Uskoro jubilarni 30. Novosadski maraton

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada i predsednica Organizacionog odbora Novosadskog maratona MSc Jelena Marinković Radomirović predsedavala je današnjem prvom sastanku Organizacionog odbora Novosadskog maratona.

Ujedno, predsednica je čestitala svima koji su svih prethodnih godina učestvovali u organizaciji i uspešnoj realizaciji ove značajne sportske manifestacije, s obzirom da nam ove godine predstoji 30. jubilarni Novosadski maraton, koji će se održati 9. oktobra sa početkom u 10 časova sa Trga slobode.
Sastanak je održan u Skupštini Grada Novog Sada i njemu su prisustvovali predstavnici Vojske Srbije, Novosadske policije, Komunalne policije, Hitne pomoći, Crvenog krsta, kao i gradskih uprava, preduzeća i ustanova, koji učestvuju u organizaciji maratona, a takođe prisutni su bili i predstavnica Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Aranka Binder i v.d. načelnika Gradske uprave za sport i omladinu Vlastimir Mastilović.
Sastanku je prisustvovao i Milan Dolga, direktor Izvršnog odbora Novosadskog maratona, koji je rekao da se za glavnu trku-maraton već prijavilo više od stotinu učesnika, a da bi ukupan broj takmičara u svim trkama mogao biti preko 600, kao i to da je interesovanje veoma veliko, jer je to ujedno i državno prvenstvo u maratonu.
Svi učesnici današnjeg sastanka su se saglasili da će pružiti maksimalne napore da čitava manifestacija protekne u najboljem redu, bezbedno i uspešno za sve takmičare, ali i Novosađane koji će pratiti ovaj tradicionalni sportski događaj.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena