Yunet
 

Sport

Pojedinačno i ekipno prvenstvo Srbije u krosu 22. oktobra

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 19. oktobar 2022. • 16:12 •

Pojedinačno i ekipno prvenstvo Srbije u krosu 22. oktobra

Atletski klub “Borac” sa novosadske Klise u subotu 22. oktobra prvi put organizuje Pojedinačno i ekipno prvenstvo Srbije u krosu.

Pre toga u istoriji novosadske kraljice sportova pred kraj prošlog i na početku ovog veka ta privilegija je pripala Atletskom klubu “Vojvodina”.
Godinama je ovaj novosadski ateletski klub organizovao takmičenja u vidu manifrestacija za najmlađe među kojima je najpopularnija „Od školske klupe do atletske staze“.
Ta manifestacija okupilja na hiljade dece koja nisu profesionalni atletičari.„Na osnovu dobre organizacije prethodnih atletskih manifestacija Srpski atletski savez nam je dodelio organizaciju pojedinačnog i ekipnog prvenstva Srbije u krosu.
Takmičenje će biti organizovano u 12 uzrasnih kategorija, naravno najatraktivnija trka će će biti u seniorskoj konkurencij. Osim toga, imaćemo i trke mališana, odnosno atletskih škola za decu do 2011. godiišta koja je pre svega namenjena promociji atletike u našoj zemlji.
I za njih smo takođe obezbedili prikladne nagrade,“ kaže predsednica Atletskog kluba „Borac“ Danijela Špirić.
Inače Atletski klub „Borac“ ima više od 200 članova svih uzrasnih kategorija.
U proteklih devet godina njihovi članovi su osvojili pregršt odličja među kojima su ponosni na ekipnu titulu Kupa Srbije za žene „U-16“ kao i na treće mesto za isto godište na ekipom Prvenstvu Srbije.
Atletski klub sa novosadske Klise u svojim redovima ima i trostruku državnu prvakinju do šesnaest godina, na 60, 100 i 300 metara, više nego talentovanu Minu Mijatović.
Start kros trke na stadionu FK „Borac“ zakazan je u subotu za 10 časova.
 

Izvor:RTV

Foto:Arhiva Ateltskog kluba "Borac"

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena