Yunet
 

Sport

U Novom Sadu održan 4. bokserski turnir „Nevidljivi heroji“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 30. oktobar 2022. • 19:53 •

U Novom Sadu održan 4. bokserski turnir „Nevidljivi heroji“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je finalnim borbama 4. bokserskog turnira „Nevidljivi heroji“ koji je održan u organizaciji Kluba borilačkih veština „Patriote“ 29. i 30. novembra, na Spensu.

Takmičenje je humanitarnog karaktera i posvećeno je palim borcima Novog Sada, u ratovima od 1991. do 1999. godine.
-Gradska uprava za sport i omladinu prepoznaje značaj ove i sličnih humanitarnih manifestacija, koje u prvi plan stavljaju jednu od najuzvišenijih ljudskih osobina, a to je humanost. Imati empatiju i deliti sa drugima ono što imaš, makar to bilo i malo, je odlika onih koji imaju svest o važnosti prevazilaženja teškoća uz pomoć zajedništva. Upravo je ovaj tradicionalni turnir u boksu primer toga kako neki „nevidljivi heroji“ diskretno udruženi u senci bokserske publike, za naše nikada zaboravljene „nevidljive heroje“ iz ratova i stradanja devedesetih godina, rade jednu neprocenjivu stvar. Nije u pitanju samo trenutna pomoć za nekoga, u vidu prikupljanja novčanih sredstava, već nešto mnogo dublje. To je pokazivanje nekim novim generacijama koliko je važna saosećajnost, koliko je značajno negovanje kulture sećanja i zahvalnosti, uz promovisanje boksa kao plemenite sportske veštine. Želim da zahvalim organizatorima koji kontinuirano rade na održavanju ovog događaja, svim humanim ljudima koji su večerašnjim dolaskom doprineli da se prikupe dodatna sredstva, kao i onima koji su učestvovali u ovoj manifestaciji besplatno – rekao je Ognjen Cvjetićanin.
Prema rečima organizatora, u turniru učestvuje više od šezdeset takmičara u svim uzrasnim kategorijama iz Slovačke, Slovenije, Grčke i Srbije. U subotu su na programu bile kvalifikacije i polufinala, dok su u toku današnjeg dana bili organizovani finalni dueli.
Predsednik Bokserskog kluba „Patriote“ Miodrag Smiljanić istakao je da su učesnici, između ostalih, članovi kvalitetnih inostranih reprezentacija i da je novosadska publika uživala u zanimljivim okršajima u ringu.
-Novčanu pomoć i ove godine uručićemo najugroženijim pojedincima i porodicama boraca iz proteklih ratova sa prostora bivše Jugoslavije – rekao je Smiljanić.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad