Yunet
 

Sport

Odbojkaši Vojvodine izgubili od Fridrihshafena

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 17. novembar 2022. • 10:38 •

Odbojkaši Vojvodine izgubili od Fridrihshafena

Posle odlične igre u Poljskoj i maksimalne pobede u Subotici, mnogo više očekivalo se od prvotimaca Vojvodine u prvom meču kod kuće u okviru grupne faze Lige šampiona.

No, ipak, na kraju, ostala je upamćena samo bleda partija, sa puno grešaka, a Fridrihshafen iz Novog Sada odneo je tri boda lakše nego što se nadao.
Slavili su Nemci 3:0 u velikoj dvorani Spensa, u drugom kolu A grupe, a to što u domaćem timu niko nije ostvario dvocifren učinak dovoljno govori o prikazanom na terenu. Crveni-beli počeli su solidno, poveli 7:5, imali i 14:13, nakon čega su gosti servisom i blokom stigli do preokreta. Pri rezultatu 18:18 napravili su i mini seriju Nemci i sigurno priveli set kraju za 1:0.
Usledio je u nastavku još veći pad Novosađana. Trener Boškan je menjao korektora, primače, tražio je rešenje, ali je sve bilo kratkog daha. Vojvodina je igrala pre svega bez bloka (samo dva poena u ovom elementu i to u prvom setu), ali i bez servisa, a uz to je puno i grešila. Falilo je crveno-belima energije i rešenosti, a rivala nisu ni za trenutak ugrozili na putu ka pobedi.
 

 

Foto: OK Vojvodina

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena