Yunet
 

Sport

Realizacija letačke obuke

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 2. februar 2023. • 17:51 •

Realizacija letačke obuke

Na vojnom aerodromu „Morava“ i u širem rejonu Kraljeva u toku je redovna obuka pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i PVO za izvršavanje letačkih zadataka na helikopterima Mi-35 i „gama“.

Obuka je deo planskog osposobljavanja koje se realizuje u ciklusima tokom cele godine radi održavanja i podizanja nivoa osposobljenosti letačkih posada za borbenu upotrebu ovih helikoptera.
Piloti u ovom periodu uvežbavaju tehnike i procedure prilikom grupnog letenja na malim visinama, sletanja i poletanja na neobezbeđenom terenu, kao i izviđanja i pretrage terena u povoljnim i u uslovima smanjene vidljivosti, udara vetra i kiše, koji otežavaju izvršavanje zadataka. U proces letačke obuke aktivno je uključen tehnički sastav helikopterske eskadrile koji vrši specijalističke tehničke preglede vazduhoplova, provere funkcionalnosti motora, radio-navigacijske opreme i naoružanja.
Stalnom obukom na helikopterima Mi-35 i „gama“ obezbeđuje se vrhunska obučenost profesionalnog sastava i gotovost za pružanje vazduhoplovne vatrene podrške snagama Kopnene vojske u izvođenju operacija, kao i za izvršavanje zadataka izviđanja i transporta vazdušnim putem.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad