Yunet
 

Sport

Prijem za žensku sekciju vaterpolo kluba „Vojvodina“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 13. februar 2023. • 16:21 •

Prijem za žensku sekciju vaterpolo kluba „Vojvodina“

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić primio je u Gradskoj kući predstavnike vaterpolo kluba „Vojvodina“ i žensku sekciju tog kluba, seniorke koje su ove godine osvojile treći Kup Srbije za redom, a velika većina njih nastupa i za seniorsku reprezentaciju Srbije.

Vaterpolistkinje su prvu titulu prvaka Srbije osvojile 2021. godine, a iste godine i prvi Kup Srbije. Drugu, duplu krunu, osvajaju prošle godine, prvo Kup a zatim i prvenstvo Srbije, i ove godine uspešno zauzimaju prvo mesto u seniorskom Kupu Srbije.
- Kao što je naš grad osvojio duplu krunu, mislim na EPK i Omladinsku prestonicu Evrope, tako ste nas vi, obradovale osvojivši drugu duplu krunu prošle godine. Najveći ponos je stajati ovde pred vama koje ste ove godine osvojile čak treći seniorski Kup Srbije za redom.
Čast nam je što mnoge od vas predstavljaju našu zemlju, nastupajući za reprezentaciju. Takođe, Upravi i trenerima čestitam na neverovatnom uspehu. Prava ste inspiracija za sve da se bave sportom, a posebno za devojčice koje će krenuti vašim stopama, nadamo se u što većem broju. Znamo svi da se „muški vaterpolo“ češće pominje, ali želja nam je da popularizujemo sve sportove i da pružimo priliku svima da se pronađu u nekoj veštini ili sportu. Zato su tu Grad i Gradska uprava za sport i omladinu, da osluškujemo potrebe sugrađana, ali i da ulažemo u što bolje uslove za treniranje – rekao je gradonačelnik Đurić čestitavši na pobedi celoj ekipi.
Trener ženske sekcije VK „Vojvodina“ Slađana Drezgić zahvalila se gradonačelniku Đuriću i članu Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenu Cvjetićaninu, koji je prisustvovao prijemu, na izuzetnoj podršci Grada Novog Sada i naglasila da će svi u klubu nastaviti da idu putem uspeha.
Ženska selekcija VK „Vojvodina“ počela je sa radom 2011/2012. godine kada je i formirana školica vaterpola za devojčice. Ubrzo nakon toga formirane su takmičarske selekcije za mlađe ženske kategorije koje su startovale sa takmičenjima u sezoni 2012/2013. godine. Prvu titulu u mlađim kategorijama osvojile su 2017. godine, a već sledeće godine osvajaju duplu titulu u juniorskoj selekciji. Seniorski sastav prvu medalju osvaja 2016. godine i to drugo mesto u Prvenstvu Srbije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad