Yunet
 

Sport

Srpska bokserka Sara Miljković pobedila u finalu Kupa nacija u Somboru

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 23. januar 2024. • 09:35 •

Srpska bokserka Sara Miljković pobedila u finalu Kupa nacija u Somboru

Srpska bokserka Sara Miljković pobedila je u finalu superteške kategorije Kazahstanku Asel Toktasin na Kupu nacija za žene u Somboru, saopštio je BSS.

Miljkovićeva je u finalu pobedila Toktasin odlukom sudija, 4:1.

U saopštenju se navodi da je trofej namenjen najboljoj reprezentaciji turnira u svim kategorijama otišao u ruke ruske selekcije, koja je osvojila sedam zlatnih medalja.

Prvo mesto pripalo je Rusiji u konkurenciji omladinki, druga je reprezentacija Rumunije, a treći je Azerbejdžan.

U konkurenciji seniorki timski prvo mesto osvojila je Srbija, na drugom mestu našla se ekipa Uzbekistana, a treći je Kazahstan.

„Za najbolju juniorku proglašena je Ruskinja Kristina Borisenko, a najbolja omladinka je Emili Rzajeva iz Azerbejdžana. Za najbolju seniorku proglašena je Srpkinja Sara Miljković. Za najbolju stranu bokserku izabrana je Uzbekistanka Firuza Kazakova. Najbolji sudija je Rus Biarto Radnaev“, navodi se u saopštenju BSS.

Jedan od najboljih finalnih mečeva bio je duel srpske bokserke Dragane Jovanović i Uzbekistanke Azize Jakubove u konkurenciji seniorki do 52 kilograma.

„Uzbekistanka je treća bokserka planete, sedam puta šampionka svoje zemlje, u Parizu će 2024. po drugi put učestvovati na Olimpijskim igrama. Nakon velike borbe i sjajnog boksa nijanse su odlučile da pobedu odnese Jakubova“, dodaje se u saopštenju BSS.

Na Kupu nacija u Somboru učestvovale su 104 bokserke iz 10 država u svim težinskim kategorijama, od školarki, preko omladinki, juniorki, do seniorki.

Organizatori 13. po redu izdanja Kupa nacija u boksu za žene, kao i prethodnih godina, bili su Bokserski savez Srbije, uz podršku Bokserskog kluba Sombor i grada Sombora.

Za reprezentaciju Srbije u Somboru su nastupile: Jana Notaroš (46 kg), Adrijana Anđelić (60 kg), Jovana Bencik (70 kg), Melinda Utasi (48 kg), Nataša Lukić (50 kg), Dara Seso (54 kg), Anja Salata (63 kg), Sanja Mitić (50 kg), Nikolina Džida (50 kg), Jelena Seso (50 kg), Anđelija Kovčić (52 kg), Marija Lukić (57 kg), Kristina Nađ Varga (48 kg), Nina Radovanović (50 kg), Sandra Bril (50 kg), Dragana Jovanović (52 kg), Jasmina Nađ (52 kg), Klara Ribak (60 kg), Jelena Janićijević (63 kg), Kristina Kuluhova (66 kg), Saška Krstić (70 kg), Aleksandra Rapaić (70 kg) i Sara Miljković (+81 kg).

 

Foto: BSS

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena