Yunet
 

Sport

Obeležen Međunarodni dan fizičke aktivnosti

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 10. maj 2024. • 14:09 •

Obeležen Međunarodni dan fizičke aktivnosti

Gradonačelik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom svečano otvorio manifestaciju povodom Međunarodnog dana fizičke aktivnosti. Inicijativa za obeležavanje Međunarodnog dana fizičke aktivnosti potekla je od Svetske zdravstvene organizacije kako bi se podigla svest javnosti o značaju redovne fizičke aktivnosti u očuvanju i unapređenju dobrog zdravlja.

– Grad Novi Sad prepoznaje projekte koji služe promociji zdravih stilova života, organizuje jedinstvenu manifestaciju „Sajam sporta“ i kontinuirano podržava sport, kako vrhunski, tako i onaj namenjen, osobama sa invaliditetom, rekreativcima, amaterima i osobama trećeg doba. Veliki značaj pridajemo školskom sportu i već godinama ulažemo u tu oblast kako bismo podstakli da se što više dece da se bave sportom i obezbedili što bolje uslove za to. Naš cilj su zdrava i zadovoljna deca, a fizička aktivnost svakako jeste jedan od puteva koji vode u tom pravcu. Zato na kraju želim da se zahvalim i svim ovde prisutnim pedagozima, učiteljima i vaspitačima koji su
prepoznali ideju organizatora, izdvojili vreme i odazvali se pozivu. Vaš entuzijazam može da probudi ljubav prema sportu i drugim zdravim navikama, imate važnu ulogu u pravilnom razvoju dece a Grad će uvek biti tu da vas podrži u toj važnoj misiji- rekao je gradonačelnik.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta rekao je da Pokrajinski sekretarijat i Pokrajinska Vlada uvek podržavaju projekte koje imaju za cilj promociju sporta i zdravog života, i istakao da su ovakve manifestacije uvek prioriet jer imaju za cilj očuvanje dobrih navika.

Organizator manifestacije Nenad Radonjić zahvalio je Gradu na podršci i istakao značaj bavljenja fizičkom aktivnošću od najranijeg uzrasta.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena