Yunet
 

Sport

Jubilarni 15. Noćni maraton u Novom Sadu održaće se 22. juna

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 14. maj 2024. • 14:30 •

Jubilarni 15. Noćni maraton u Novom Sadu održaće se 22. juna

Atletsko-rekreativni klub „Fruška gora” iz Novog Sada 22. juna organizuje jubilarni 15. Noćni maraton na dobro poznatom mestu, Sunčanom keju, kod fudbalskog igrališta FK Indeks. Ovo je prva trka tog tipa u Srbiji i regionu, a ovaj sportski klub je upravo poznat po svojim pionirskim projektima.

Manifestacija u programu ima više trka: maraton 42,2 km, polumaraton 21,1 km, minimaraton 6 km, nordijsko hodanje 6 km i virtualni Noćni maraton (istrčan na bilo kom delu planete). Prijave su otvorene i traju do ponedeljka 17. juna 2024. do 15.59 sati, isključivo preko portala trka.rs.

– Prvi Noćni maraton je održan 2010. sa, za današnje pojmove, skromnim brojem trkača. Od tada je rastao, ne samo u broju trkača, nego i u standardima koje smo uvodili na trkama. U mnogim segmentima smo bili pioniri i zbog toga često naletali na kritike, da bi već dogodine te novine usvajale i druge trke u zemlji – istakli su iz ARK „Fruška gora“, koji je osnovan 2008. godine s ciljem da popularizuje rekreativno trčanje.

Posle glasanja u anketi koja je bila objavljena na društvenim mrežama za maskotu ovogodišnjeg, jubilarnog izdanja, izabran je – komarac.

– Iako je nama svaka trka jubilarna, ova je posebna i zato imamo neodoljivu želju da je posvetimo našem stalnom, ali ne tako dragom posetiocu, komarcu (lat. Domesticus Vampiricus). A Dunav, pored kog staza naše trke prolazi, je oduvek bio omiljeno mesto okupljanja mnogih generacija, kako ljudi, tako i već ovih gore spomenutih komaraca. Zato u vašim kalendarima ubeležite prvi vikend leta godine 2024. kao vreme idealno da noću po Novosadskom keju protrčite, neki brže, a neki sporije i prodefilujete u inat komarcima, namazani raznim repelentima, čisto da ih nervirate što ne mogu krvi da vam se napiju. Vidimo se 22. juna na startu 15. Noćnog, jednog i jedinstvenog – poručili su vas iz ARK „Fruška gora”.

Pravo da učestvuju na svim trkama imaju punoletna lica, dok maloletna ne mogu da učestvuju u maratonu, a za minimaraton ili polumaraton moraju da imaju pismenu saglasnost roditelja, staratelja ili ovlašćenog trenera.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena