Yunet
 

Sport

Potpisan Memorandum o saradnji između FK Vojvodina i FK Borac iz Banjaluke

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 8. jun 2024. • 17:21 •

Potpisan Memorandum o saradnji između FK Vojvodina i FK Borac iz Banjaluke

Fudbalski klubovi Vojvodina i Borac iz Banjaluke potpisali su danas memorandum o saradnji.

Tim povodom, danas je održana konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili potpredsednik FS Srbije Branislav Nedimović, generalni sekretar FS Republike Srpske Dejan Lukendić, predsednik FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić i predsednik Skupštine FK Borac Stojan Malbašić.

Prisutnima se najpre obratio predsednik Skupštine FK Borac Stojan Malbašić.

– Zahvaljujem se domaćinu, FK Vojvodina na organizovanju ovog potpisa o jednoj dugoročnoj saradnji. Ova saradnja nije od juče, traje godinama unazad, jer Vojvodina i Borac imaju izuzetnu saradnju i sa navijačke strane, ali i u funkcionisanju između klubova. Mnogi igrači iz Vojvodine igrali su u Borcu, baš kao što su i članovi Borca dolazili u Novi Sad. Ovim ugovorom mi samo overavamo i pravimo jednu zvaničnu i dugoročnu saradnju koja će da ima veće okvire i veći sadržaj u narednom periodu – rekao je

Nakon toga, obratio se i predsednik FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić.

– U ime FK Vojvodina želim da sve prisutne i da se zahvalim FS Srbije koji nam je učinio tu čast da budemo domaćini danas na sastanku dva saveza. Želim da pozdravim i predstavnike FS Republike Srpske i FS Srbije, kao i ljude iz bratskog kluba Borca sa kojima imamo višedecenijsku saradnju i ona funkcioniše na više polja, a sada želimo da je podignemo na viši nivo. Cilj nam je da međusobno maksimalno pomažemo jedni drugima i da se razvijamo u pravom smeru. Osim omladinskih škola, u fokusu je sada i seniorski pogon, Borac je odličan prethodnih godina, spremni su za Evropu. Vojvodina raste, očekujemo i mi još bolje rezultate i značiće nam da navijači jednog i drugog kluba podržavaju međusobno i Vojvodinu i Borac. Nama je Banjaluka tu, uvek u srcu i blizu, a i Novi Sad će uvek biti domaćin našim dragim gostima iz Borca. Puno mi je srce što danas dobijamo pravnu formu za sve ono što radimo godinama unazad, a sada ćemo proširiti tu saradnju na više polja – rekao je Dragoljub Zbiljić.

Nakon toga, usledilo je potpisivanje memoranduma o saradnji, a potom se obratio i potpredsednik FS Srbije Branislav Nedimović.

– U okviru svesrpskog sabora koji se danas održava i u Beogradu i u Novom Sadu i širom Srbije, meni je zadovoljstvo što u jednom od najlepših centara, FC „Vujadin Boškov“ budemo gosti. Ima jedna simbolika. Malopre kada sam bio u kancelariji i video sam jednu fotografiju, iz decembra 1987. godine, šampionska slika Vojvodine, a sa Borčevog stadiona. Nećemo se prisećati koji je bio rezultat, ali to je najbolji pokazatelj koliko ovo prijateljstvo traje. Ovo danas je velika stvar za nas danas. Ozbiljna saradnja postoji već dugi niz godina, ali to je preraslo u ozbiljniju saradnju. Želim da se zahvalim i FS Srbije na donaciji od 500.000 evra za izgradnju terena sa veštačkom travu. Danas je i zato veliki dan za sve nas. Meni je pripala ta čast da budem danas ovde i izvinjavam se u ime svih iz FS Srbije, koji su u Švedskoj – izjavio je Branislav Nedimović.

Za kraj, na donaciji FS Srbije zahvalio se generalni sekretar FS Republike Srpske Dejan Lukendić.

– Želim da se zahvalim svima u ime FS RS. Ovo je veoma značajno za nas, radimo devet terena, a ovo je značajan iznos koji će nam pomoći u realizaciji projekta. Nije tajna da kuburimo sa infrastrukturom, a ovim ćemo uspeti u našem cilju da sredimo terene sa veštačkom travom. Ova, kao i svaka pomoć, veoma je značajna i ovo je veliki iskorak za nas. U sklopu našeg projekta, ovo je donacija koja nam je baš značajna i zahvaljujemo se svima – istakao je generalni sekretar FS Republike Srpske Dejan Lukendić.

 

Foto: fkvojvodina

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena