Yunet
 

Sport

Marko Poletanović treće letnje pojačanje Vojvodine

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 13. jun 2024. • 19:05 •

Marko Poletanović treće letnje pojačanje Vojvodine

Marko Poletanović novi je član FK Vojvodina i treće pojačanje „stare dame“ ovog leta.

Poletanović (30) potpisao je ugovor na dve godine, a ovo će mu biti drugi mandat u matičnom klubu. On igra na poziciji zadnjeg veznog igrača i treće je pojačanje „stare dame“ u ovom prelaznom roku, nakon što su ranije potpisali Mihai Butean i Marko Veličković.

– Veoma sam srećan što sam se vratio u Vojvodinu gde sam napravio svoje prve korake, osvojio prvi trofej i gde sam upoznao prijatelje sa kojima sam i danas u kontaktu. Vojvodina je veliki klub, u poslednje dve godine imaju odlično rukovdostvo na čelu sa Dragoljubom Zbiljićem. Samim tim što dolaze igrači iz Francuske i Španije dovoljno govori o tome i to je veliki klub za Vojvodinu. Srećan sam što sam se vratio i jedva čekam da se pridružim ekipi – rekao je Poletanović.

Poletanović je rođeni Novosađanin, ponikao je u omladinskoj školi „Ilija Pantelić“, a kasnije je bio član generacije koja je osvojila prvi trofej u Kupu Srbije 2014. godine.

Iz Vojvodine je otišao januara 2015. godine, nakon 97 odigranih utakmica u dresu „stare dame“, u belgijski Gent, a kasnije je igrao i za tamošnji Zulte Varegem, potom Crvenu zvezdu, Tosno, da bi od 2018. do danas nastupao za poljske klubove Jageloniju, Rakov, Vislu Krakov i poslednje Zaglebje.

 

Foto: fkvojvodina.rs

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena