Yunet
 

Sport

Najbolji juniori Evrope na badminton turniru od 19. do 23. juna u Novom Sadu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 18. jun 2024. • 12:03 •

Najbolji juniori Evrope na badminton turniru od 19. do 23. juna u Novom Sadu

Turnir „Serbian U17 & Youth International Novi Sad 2024” ruši sve rekorde, pa će okupiti gotovo 450 mladih takmičara i više od 1000 učesnika iz čak 23 države Evrope. Turnir se održava 12. put zaredom uz podršku Ministarstva sporta, Ministarstva turizma i omladine, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Novog Sada. Ovog leta turnir je premašio sve rekorde i dostigao impresivne brojke.

Mladi takmičari će se nadmetati u muškoj i ženskoj pojedinačnoj konkurenciji, kao i u konkurenciji muških, ženskih i mešovitih parova. U sredu, 19. juna, prvi na teren izlaze igrači uzrasta od 9 do 15 godina, koji će zvanično otvoriti ovogodišnje takmičenje Serbian YOUTH International. Od petka, 21.06.2024. tereni su rezervisani za takmičenje Serbian U17 International za igrače do 17 godina. Vikend je predviđen za kulminaciju takmičenja, polufinalne i finalne mečeve, kada će se izdvojiti mlade zvezde evropskog badmintona. Nakon završnog takmičarskog dela u subotu, 22. juna, uslediće svečana ceremonija dodele medalja za takmičare do 9, do 11, do 13 i do 15 godina. U nedelju nas očekuju finalne borbe i dodela medalja U17 takmičarima koji su najuspešnije baratali badminton reketima i ostvarili najbolje rezultate.

Tradicionalni turnir „Serbian U17 & Youth International Novi Sad 2024” spada među TOP 3 turnira ove vrste na evropskom nivou po masovnosti, nivou organizacije, kvalitetu takmičara i ostalim relevantnim parametrima, a nalazi se u zvaničnom kalendaru Evropske badminton konfederacije. U međunarodnim okvirima, turnir je poneo zvaničan status Grand Prix takmičenja, dok je na nacionalnom nivou prepoznat kao manifestacija od značaja za Republiku Srbiju, AP Vojvodinu, Grad Novi Sad, ali i društvo u celini, jer omladina pokazuje ogromno interesovanje za ovaj sport. Domaći mladi badminton igrači do sada su osvojili više stotina medalja na međunarodnim takmičenjima, pokazavši da Srbija nudi samo najbolje i u ovom olimpijskom sportu, koji je u prethodnim godinama zasluženo napredovao u drugu kategoriju nacionalnih sportova.

Organizatori badminton turnira u Novom Sadu su Badminton savez Srbije, Badminton savez Vojvodine i Badminton klub Novi Sad. Turnir „Serbian U17 & Youth International“ podržali su i: Victor, Beoexpo System, Tin Šped, Coca Cola HBC Srbija, Bambi, VBS Solutions, Jungman travel, Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Novog Sada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena