Yunet
 

Sport

Predsednica Gojković uručila ugovore talentovanim sportistima i sportskim stručnjacima

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 18. jun 2024. • 11:25 •

Predsednica Gojković uručila ugovore talentovanim sportistima i sportskim stručnjacima

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković uručila je danas ugovore o stipendiranju mladim talentovanim sportistima i sportskim stručnjacima u okviru, trinaestog po redu, projekta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu „Sportski talenti Vojvodine“.

Gojkovićeva je tom prilikom istakla da je Pokrajinska vlada opredelila 21 milion dinara za stipendiranje ukupno 94 mladih sportista, uzrasta od 14 do 20 godina, i još dodatnih sedam miliona dinara za 23 talentovana trenera.

„Cilj ovog programa je da prepoznamo, pratimo i finansijski podržimo perspektivne i talentovane sportiste na svom putu ka ostvarivanju vrhunskih rezultata. U isto vreme, veoma je važno što pružamo podršku i trenerima, bez kojih ne bi bilo uspeha mladih sportista u sportovima kojima se bave“, izjavila je predsednica Gojković istakavši da je do sada ugovore o stipendiranju, zaključno sa današnjim laureatima, potpisalo 935 sportista i 182 trenera.

Predsednica je dodala da je ovaj program još jedan pokazatelj koliko je briga o razvoju sporta visoko na agendi rada Pokrajinske vlade.

„Na nama, kao Pokrajinskoj vladi, je da nastavimo da vam obezbeđujemo što bolje uslove kako biste bili vrhunski sportisti, a na vama je da nastavite vredno da trenirate i da ostvarujete što zapaženije rezultate za svoje klubove i našu zemlju“, poručila je Gojkovićeva.

Ona je podsetila na to da su pojedini stipendisti iz prethodnih generacija osvajali evropske i svetske medalje i bili učesnici Olimpijskih igara, kao što su Adriana Vilagoš, Laslo Đere, Mate i Viktor Nemeš, Simo Boltić i Marko Dragosavljević, Tamaš Kajdoči, Anja Crevar, Martin Mačković i brojni drugi.

Pokrajinska vlada je od 2016. do kraja 2023. godine uložila tri milijarde dinara u sportsku infrastrukturu i razvoj sporta.

Dodeli ugovora je prisustvovao i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena