Yunet
 

Turizam

Zatvorena VI sezona manifestacije „Ledena šuma“ u Novom Sadu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 24. januar 2022. • 09:25 •

Zatvorena VI sezona manifestacije „Ledena šuma“ u Novom Sadu

Sinoć je u Dunavskom parku u Novom Sadu sa poslednjom smenom klizanja zatvorena šesta po redu manifestacija „Ledena šuma“ koja je održana u periodu od 17. decembra 2021. do 23.januara 2022.

Uz poštovanje svih epidemioloških mera, tokom 38 dana trajanja „Ledena šuma“ je okupila više od 40 hiljada klizača, koji su se odlučili da vreme provedu na otvorenom u zabavi i rekreaciji. Kada govorimo o samoj posećenosti manifestaciji, brojka je minimum tri puta veća od broja registrovanih klizača jer su za nas posetioci „Ledene šume“ svi naši sugrađani kao i gosti Novog Sada koji su šetali Dunavskim parkom, sladili se u „Snežnom gradu“  ili samo fotografisali u duhu praznične dekoracije koja je 38 dana krasila srce Novog Sada. U okviru besplatnih programskih sadržaja zastupljeno je i afirmisano 25 novosadskih izvođača koji su se publici predstavili svojim umetničkim, zabavnim i kulturnim sadržajima.
Neki od njih su: „Haos animatori“, pozorišne trupe „Pozorište iz kofera“, „Vragolani“, „Vilin konjic“, novosadski bendovi „Charlie Brown“, „Negde između“, „Zoran Šandorov i elektrik band“, „Braća Krstić“,  brojni dečiji horski i inkluzivni muzički sastavi i mnogi drugi. Prateći program manifestacije, koji je odigran u saletli Dunavskog parka krasile su zabave za decu uz pratnju „Haos animatora“ kao i muzički sastavi.
U toku ove sezone, u prazničnom periodu je za najmlađe sugrađane i posetioce Novog Sada, organizovan i tradicionalni doček Dečije Nove godine kada je uz gradski novogodišnji karneval i kulturno-zabavni program, iz Dunavskog parka pušteno stotine šarenih balona dečijih želja.
U okviru programa društvene odgovornosti „Ledena šuma“ je i ove sezone pojedine programske sadržaje i prihode usmerila na humanitarne akcije. Ovogodišnji humanitarni susreti su se ogledali postavljenim kutijama u kućicama „Snežnog grada“ – zimskog bazara udruženim snagama sa novosadskom fondacijom „Tate Novosađani“ i naših sugrađana gde su prikupljena sredstva usmerena našim najmlađim sugrađanima obolelim od cerebralne paralize.
Takođe, u susret novogodišnjim praznicima, u saradnji sa Radio-televizijom Vojvodine, kao i ranijih godina organizovana je akcija „Slatkiš za mog drugara“  u okviru koje su prikupljeni industrijski pakovani slatkiši za zdravstveno i socijalno ugroženu decu iz Novog Sada i okoline. Ustanove kojima su slatkiši bili namenjeni su prihvatilište za decu „Sigurna dečija kuća“,  onkološko odeljenje u Dečijoj bolnici, Udruženje osoba sa invaliditetom "Ljubav, vera, nada" i Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.
U cilju popularizacije klizanja, kao zabavnog zimskog sporta, kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, više od 4.000 dece iz Novog Sada i Vojvodine imalo je priliku da u pratnji svojih vaspitača i učitelja dođe na besplatne termine klizanja na otvorenom u toku prve i poslednje nedelje trajanja manifestacije.
Zahvaljujući podršci Turističke organizacije grada Novog Sada koja je „Ledenu šumu“ uvrstila u ponudu ključnih turističkih sadržaja i ove godine zabeležen je veliki broj turista.


 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena