Yunet
 

Turizam

Kupališna sezona na „Štrandu“ počela 1. maja

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 11. maj 2022. • 14:49 •

Kupališna sezona na  „Štrandu“ počela 1. maja

Kupališna sezona na Štrandu zvanično je počela 1. maja.

Ulaz na plažu će biti slobodan do 17. maja, a prodaja sezonskih ulaznica će početi 12. maja. na glavnoj blagajni Štranda.
Zakupci velikih kabina imaju pravo na četiri ulaznice, a zakupci malih kabina dve ulaznice po ceni od 300,00 dinara. Dokumentacija koju je potrebno priložiti je potvrda o plaćenom zakupu kabine za tekuću godinu (original na uvid).  Cene ulaznica se nisu menjale i iznose 50,00 dinara dnevna ulaznica, 1.345,00 dinara sezonska ulaznica bez popusta i 1.150,00 dinara sezonska ulaznica sa popustom (đaci, studenti, penzioneri). Radno vreme blagajne je svaki dan od 08:00-19:00 časova.
Kao i prethodnih godina akcija „Humanitarni ponedeljak“ se nastavlja i ove godine, u okviru ove akcije ulaz na plažu ponedeljkom se neće naplaćivati, a posetioci plaže će u zamenu za kartu moći da prilože pomoć u skladu sa svojim mogućnostima. Svi sugrađani koji imaju potrebu za pomoć u lečenju teških i retkih bolesti svoje zahteve mogu predati na glavnoj blagajni Štranda.
U sklopu priprema za 111. kupališnu sezonu urađeni su svi poslovi kako bi plaža bila bezbedna i uređena za prijatan boravak. Urađena je deratizacija i dezinfekcija kabina, tretirani su travnjaci protiv krpelja, oblikovane su krošnje na 36 kuglastih bagrema, rekonstrukcija travnjaka na 2000 m²,  obezbeđena je spasilačka i lekarska služba. Projektom „Bezbedna plaža“, kroz konkurs Ministarstva trgovine, telekomunikacija i turizma, obezbeđena su sredstva za novu spasilačku opremu (čamac za spasavanje na vodi, info table, spasilačke kule, motorole, bove). Ceo projekat "Bezbedna plaža" realizovan je u cilju razvijanja svesti posetilaca kupališta o tome koliko je bitno poštovati principe utvrđene pravilnikom službe spasavanja na vodi, koliko je opasno kupati se u reci, a ne pridržavati se saveta spasilaca, postavili smo sebi niz zadataka koje smo sproveli kako bi naša plaža bila još bezbednija za sve posetioce

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena