Yunet
 

Turizam

Velikogospojinski dani u Novom Bečeju 26-28. avgust

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 16. jul 2022. • 19:43 •

Velikogospojinski dani u Novom Bečeju 26-28. avgust

Manifestacija Velikogospojinski dani biće održana od 26. do 28. avgusta u Novom Bečeju, a ovo će biti 28-mo izdanje ove velike i veoma popularne manifestacije, koja banatsku varoš svrstava u vrh turističkih destinacija Srbije, jer je svake godine poseti oko 150.000 ljudi.

Osim nastupa muzičkih zvezda iz zemlje i regiona, ova manifestacija posetiocima nudi sadržaje i doživljaje koje ne mogu videti i osetiti ni na jednom drugom mestu.
Tokom tri dana posetioci će imati priliku da uživaju u bogatom dnevnom i noćnom programu za sve generacije, a posebnu draž čitavoj manifestaciji daju podmanifestacije poput takmičenja u kuvanju riblje čorbe, Parade konja, Rečna flotila i vožnja čamcima na Tisi, Poljo-fest, Etno bazar, Ulica zanatskog piva, Dečja ulica. Na dan slave Novog Bečeja Velike Gospojine 28. avgusta, posetioci će, zajedno sa meštanima, moći da prisustvuju velikoj litiji posvećenoj Uspenju Presvete Bogorodice.
Najatraktivniji deo manifestacije su muzički koncerti, a organizatori Gospojine se mogu pohvaliti da su do sada ugostili najveće zvezde iz zemlje i regiona, a tako će biti i ove godine. Koncept muzičkog programa je veoma raznolik, tako da se svako veče održavaju koncerti različitih muzičkih pravaca, pa su zadovoljeni muzički ukusi svih posetilaca. Imponzantna je lista rock i pop zvezda koje su do sada nastupale na Gospojini: Zdravko Čolić, Parni Valjak, Riblja Čorba, Bajaga, Gibonni, YU Grupa, Prljavo Kazalište, Zabranjeno Pušenje, Van Gogh, Crvena Jabuka, Piloti, Željko Joksimović, Vlado Georgijev, Nina Badrić, Sergej Ćetković, Severina, Hari Mata Hari, Željko Samardžić, a ljubitelji narodne muzike su uživali u koncertima: Lepe Brene, Harisa Džinovića, Cece Ražnatović, Ace Lukasa i mnogih drugih.
Tokom Velikogospojinskih dana Novi Bečej je idealna destinacija da se provede produženi vikend pred kraj godišnjih odmora i početka školske godine. Novobečejci su poznati kao odlični domaćini koji jedva čekaju da gostima pripreme čuvene banatske kulinarske specijalitete. Osim gastronomskog užitka tokom tri dana u banatskoj varoši na Tisi posetioci će moći da se oprobaju u kuvanju riblje čorbe, da se voze konjskim zapregama, osveže se brojnim i raznovrsnim ukusima zanatskih piva, kao i da uživaju u blagodetima koje reka Tisa pruža kao što su kupanje, romantična vožnja čamcima, vožnja brodićima, plandovanje na splavovima i gastronomskim specijalitetima na čardama kraj reke.
Poslednji vikend avgusta u Novi Bečej dolaze ljudi sa raznih strana da uživaju na Gospojini, a zajedno pevaju i zabavljaju se posetioci iz Mađarske, Hrvatske, BiH, Slovenije, Rumunije, Beograda, Novog Sada, Subotice i mnogih drugih gradova Srbije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad