Yunet
 

Turizam

4. Sajam zavičaja u Novom Sadu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 12. februar 2023. • 13:58 •

4. Sajam zavičaja u Novom Sadu

Sajam zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu, četvrti po redu, počeo je danas u Hali „Master“ Novosadskog sajma.

Na manifestaciji koja promoviše privredni, kulturni i turistički potencijal Srba širom regiona, učestvuje oko 120 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Mađarske i Crne Gore. Događaju su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, predsednica Skupštine grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović i zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac koji je pozdravio prisutne na svečanom otvaranju manifestacije.
- Pored toga što ističe bogatstvo i jedinstvo naše kulturne baštine, Sajam zavičaja kroz privredu, turizam i kulturu povezuje ljude iz regiona. Važno je da sarađujemo, pomažemo jedni druge i budemo jedinstveni. Grad Novi Sad, u saradnji sa Državom i Pokrajinom vodi računa o izbeglim i raseljenim licima, prevashodno po pitanju rešavanja stambenog pitanja onima kojima je to potrebno. Takođe, uvek rado podržavamo ovakve manifestacije, rad različitih zavičajnih udruženja i svih onih koji rodni kraj nose kao svoj identitet, čuvaju našu tradiciju i prenose je budućim generacijama- izjavio je Igor Crnobarac.
Prisutnima na otvaranju obratili su se i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac koji je istakao da je cilj manifestacije okupljanje, povezivanje i jačanje saradnje institucija, organizacija, zavičajnih i srodnih udruženja iz Srbije i regiona.
Sajam zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu organizuje Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, uz podršku Pokrajinske vlade.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena