Yunet
 

Zdravlje

Kovid bolnica na Mišeluku gotovo popunjena

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 28. septembar 2021. • 10:32 •

Kovid bolnica na Mišeluku gotovo popunjena

U Kovid bolnici na Mišeluku u Novom Sadu trenutno se nalazi 450 pacijenata i kapaciteti su gotovo popunjeni.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo, Zorana Gojkovića, poslednjih dana beleži se rekordan prijem novoobolelih.

"U poslednja 24 sata imali smo 60 prijema u Kovid bolnicu na Mišeluku i to govori o tome koliko je teška epidemiološka situacija u Vojvodini", rekao je za Tanjug Gojković.

U pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo kažu da je sada jasno koliki je značaj izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu.

"Nemerljiva je korist za zdravstveni sistem u Vojvodini i zbog lečenja non-kovid pacijenata jer smo rasteretili bolnice i Klinički centar Vojvodine. Tek će se videti posledice pandemije, jer će sasvim sigurno doći do 'epidemije' drugih bolesti koje na žalost nismo mogli da lečimo u ovoj situaciji. Ali tako je u celom svetu, a mi činimo sve da obezbedimo što bolje uslove u svim ustanovama u Vojvodini", istakao je Gojković.

Poslednjih godina Pokrajinska vlada znatno je uvećala izdvajanja za zdravstvo u Vojvodini.

Danas će pokrajinski premijer, Igor Mirović, uručiti ključeve 32 nova sanitetska vozila za domove zdravlja u lokalnim samoupravama, što je pored kapitalnih ulaganja u izgradnju i obnovu, kažu, još jedan vid podrške zdravstvenim ustanovama u Vojvodini.

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad