Yunet
 

Zdravlje

Nagli skok broja novozaraženih, praznici i slavlja stigli na naplatu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 5. januar 2022. • 09:56 •

Nagli skok broja novozaraženih, praznici i slavlja stigli na naplatu

Epidemijska situacija poslednjih dana ponovo se pogoršava, tako da je broj novoobolelih na dnevnom nivou opet iznad 5.000.

Ponovo se formiraju redovi ispred kovid ambulanti. Epidemiolozi kažu da su novogodišnja okupljanja i slavlja stigla su na naplatu. Upozoravaju da se narednih dana može očekivati veliki broj novih slučajeva zaraze.

Prema poslednjim podacima,u Srbiji su registrovana 5.224 slučaja zaraze koronavirusom od 21.876 testiranih uzoraka. Od posledica zaraze preminulo je još 19 osoba.

To je značajan skok broja obolelih, jer je samo dan ranije registrovano 2.765 novozaraženih.

Epidemiolozi kažu da su novogodišnja okupljanja i slavlja stigla na naplatu. Upozoravaju da se narednih dana može očekivati veliki broj novih slučajeva zaraze.

U Srbiji je od početka epidemije potvrđeno 1.310.845 slučajeva koronavirusa, od testiranih 7.297.175 uzoraka. Od posledica zaraze preminulo je 12.806 ljudi.

Na bolničkom lečenju je 2.188 pacijenata, od kojih je 79 na respiratoru.

Blagi porast broja zaraženih u Pčinjskom okrugu

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, na kovid 19 testirane su 543 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga, a analize su pokazale da je njih 56 zaraženo korona virusom.

Janković: Slede petocifreni brojevi i veliki pritisak na kovid ambulante

Zamenik direktora Kliničkog centra Niš Radmilo Janković izjavio je danas da je omikron soj virusa "dao ubrzanje" novom talasu zaražavanja koronom i ocenio da će uslediti veliki pritisak na kovid ambulante, a da bi uskoro broj zaraženih dnevno mogao biti i petocifren.

Zlatiborski okrug: Više inficiranih, ali manji broj hospitalizovanih

U bolnicama Zlatiborskog okruga hospitalizovano je 65 pacijenata obolelih od kovida, od kojih je troje na respiratorima, saopštio je jutros Zdravstveni centar Užice.

Izvor: RTV, RTS

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena