Yunet
 

Zdravlje

Apel Kovid centra, građani da se pridržavaju protokola

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 11. januar 2022. • 11:58 •

Apel Kovid centra, građani da se pridržavaju protokola

Upozorenje, simptomi novog soja korona virusa:

Glavobolja, kijavica i bol u grlu, glavobolja, umor, bolovi u telu i mišićima, kratkoća daha ili problemi sa disanjem, mučnina, povraćanje i dijareja.
Vakcinacija je i dalje najbolji način, i jedino rešenje, da se zaštitimo od korona virusa, bez obzira koji soj je u pitanju.
S obzirom na to da se u Kovid centru na Novom naselju stvaraju velike gužve, apelujemo na građane da se pridržavaju sledećeg protokola:
U Kovid centar dolaze samo oni pacijenti koji imaju simptome. Građani koji samo sumnjaju ili su bili u kontaktu sa zaražnom osobom, a nemaju simptome, ne treba da dolaze.
Prerani dolazak na pregled, kao i želja za testiranjem, se ne preporučuju, posebno ako se uzme u obzir da se osoba može inficirati u čekaonici dok čeka pregled.
Najsvrsishodnije je da pacijenti na prvi pregled dolaze tri dana nakon pojave prvih simptoma, jer će tek tada rezultati testa koji se uradi biti validni.
Prerani dolazak, na prvu pojavu simptoma, može dati lažni-negativni rezultat, a da se nakon dva dana zdravstveno stanje pogorša i pacijent ponovo mora doći na pregled.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena