Yunet
 

Zdravlje

Počela distribucija vakcina protiv sezonskog gripa

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 27. septembar 2022. • 19:08 •

Počela distribucija vakcina protiv sezonskog gripa

U Srbiji je danas počela distribucija vakcina protiv sezonskog gripa i očekuje se da će biti završena do kraja nedelje, posle čega će početi vakcinacija u domovima zdravlja.

U ovoj sezoni distribuira se 373.360 doza četvorovalentne vakcine protiv gripa proizvođača Sanofi Paster, a takođe otpočinje i distribucija 22.640 doza vakcine protiv gripa Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak", saopštio je Institut za javno zdravlje Batut.
Kako se navodi u saopštenju, vakcinacija protiv gripa i u ovoj sezoni 2022/2023. će se sprovoditi na vakcinalnim punktovima u domovima zdravlja, koji su nadležni za sprovođenje imunizacije.
Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" podseća na značaj vakcinacije protiv gripa kako u interesu očuvanja sopstvenog zdravlja, tako i indirektno u očuvanju zdravlja članova porodice i/ili kolektiva.
Naročito ističu važnost pravovremene vakcinacije protiv gripa svih koji pripadaju visokorizičnim grupama stanovništva u cilju očuvanja zdravlja i sprečavanja bolesti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad