Yunet
 

Zdravlje

Karavan besplatnih ultrazvučnih pregleda širom zemlje

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 20. oktobar 2022. • 11:58 •

Karavan besplatnih ultrazvučnih pregleda širom zemlje

Tokom oktobra, koji se širom sveta obeležava kao Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, kompanija "Dunav osiguranje" organizuje karavan opremljen ultrazvučnim aparatom i neophodnom opremom za dijagnostički pregled koji će obići gradove širom Srbije, kako bi omogućio ženama da obave besplatne preglede na licu mesta.

Karavan "Budi hrabra" obilaziće tokom celog meseca gradove u našoj zemlji, pregledi se zakazuju na licu mesta, u terminu od 11:30 do 12.00 časova, dok će se obavljanje pregleda vršiti u periodu od 12.00 do 18.00 časova.
Karavan će do kraja meseca posetiti Užice, Kraljevo, Kruševac i Jagodinu.
U Užicu će biti postavljen na Trgu u centru grada 21 i 22. oktobra, u Kraljevu 23. i 24, u Kruševcu 25. i 26. na Trgu glumaca u centru grada, dok će u Jagodini biti postavljen u tržnom centru Viva 27. i 28. oktobra.
Kako se navodi, akcija se sprovodi zajedno sa Udruženjem "Žena uz ženu", sa ciljem podizanja svesti o rasprostranjenosti te bolesti i da bi se ukazalo na važnost prevencije i ranog otkrivanja maligniteta.
Kompanija "Dunav osiguranje" će predstaviti svoj program zdravstvenog osiguranja i osiguranja za slučajeve obolevanja od raka Cancer protection - koji, osim finansijske, obuhvata i stručnu podršku - mogućnost pribavljanja drugog lekarskog mišljenja, navodi se u saopštenju te kompanije.
Navodi se i da dodatno lekarsko mišljenje, uz detaljnu nezavisnu reviziju uspostavljene dijagnoze i preporučenog načina lečenja osiguranika od strane multidisciplinarnog tima lekara odgovarajućih specijalnosti, uključuje angažovanje vodećih svetskih medicinskih centara specijalizovanih za dijagnostiku i lečenje kancera.
Karavan je do sada posetio gradove: Novi Sad, Sremska Mitrovica, Šabac, Obrenovac, Ub, Ljig, Mladenovac, Kragujevac.

 

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad