Yunet
 

Zdravlje

Nastavlja se vakcinacija protiv HPV virusa za svu decu od 9 do 19 godina

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 22. april 2024. • 11:46 •

Nastavlja se vakcinacija protiv HPV virusa za svu decu od 9 do 19 godina

Od 22.04.2024. do 27.04.2024. godine obeležava se Evropska nedelja imunizacije tokom koje će, u okviru „otvorenih vrata“ u Domu zdravlja “Novi Sad” svi zainteresovani roditelji moći da dovedu dečake i devojčice uzrasta od 9 do 19 godina da prime vakcinu protiv HPV virusa.

Osim ove, deca mogu primiti i one koje su u redovnom kalendaru vakcinacije, a koje su propuštene.

Vakcinacija će se obavljati svakog radnog dana od 22.04.2024. do 26.04.2024. godine u objektu na Limanu, u sobi br. 42 (ulaz pored garaže) od 07:00 do 20:00 časova. Nije potrebno prethodno zakazivanje.

Ovogodišnja Evropska nedelja imunizacije ima poseban značaj jer se poklapa sa 50. godišnjicom Proširenog programa imunizacije (Expanded Programme on Immunization – EPI). U znak sećanja na ovu prekretnicu, kampanja će proslaviti izuzetna dostignuća Proširenog programa imunizacije u poslednjih 5 decenija u zaštiti više generacija od ozbiljnih bolesti koje se mogu sprečiti vakcinom. Takođe, naglasiće i hitnu potrebu da se postigne visok i održiv obuhvat vakcinacijom u svakoj zajednici kako bi se, sada i u budućnosti, sprečilo izbijanje ovih bolesti.

Nadovezujući se na nedavna i uspostavljena partnerstva, ovogodišnje aktivnosti će dodatno podstaći inicijative za saradnju sa mladim profesionalcima i omladinskim organizacijama posvećenim promovisanju imunizacije, ulogu škola i roditelja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena