Yunet
 

Zdravlje

Vaučeri za nabavku lekova

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 23. april 2024. • 14:28 •

Vaučeri za nabavku lekova

Vaučeri za nabavku lekova i medicinskih sredstava i za rehabilitaciju, koje Republika Srbija dodeljuje obolelima od retkih bolesti, mogu se iskoristiti u pet apotekarskih ustanova i 19 specijalnih bolnica i instituta iz Plana mreže zdravstvenih ustanova Republike Srbije. Vaučeri za nabavku lekova, koji iznose 35.000 dinara, mogu se iskoristiti u apotekarskim ustanovama „Beograd“, „Galen pharm“, „Alba Graeca Pharm“, „Kršenković“ i„Benu“.

Vaučeri za rehabilitaciju, koji iznose 50.000 dinara, mogu se iskoristiti u 19 specijalnih bolnica. Na listi su specijalne bolnice za rehabilitaciju Melenci, Banja Kanjiža, Junaković, Vrdnik, Banja Koviljača, Bukovička Banja, Gamzigrad, Ivanjica, Merkur, Agens u Mataruškoj banji, Ribarska Banja, Niška Banja, Gejzer u Sijarinskoj Banji, Bujanovac i Selters Mladenovac. Takođe, na listi su i Specijalna bolnica za neurološka i posttraumatska stanja Stari Slankamen, Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti „Sokobanja”, Specijalna bolnica za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma „Zlatibor”, Čajetina i Specijalna bolnica za progresivne mišićne i neuromišićne bolesti Novi Pazar.

Kompletna dokumentacija vezana za ostvarivanje prava na vaučere za nabavku lekova i medicinskih sredstava, vaučere za rehabilitaciju i na jednokratnu finansijsku pomoć, koja iznosi 25.000 dinara, dostupna je na sajtu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, na linku https://www.minbpd.gov.rs/podrska-obolelima-od-retkih-bolesti/

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena