Yunet
 

Zdravlje

Preventivni pregledi u nedelju u DZ “Novi Sad” i u KC Vojvodina

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 17. maj 2024. • 11:48 •

Preventivni pregledi u nedelju u DZ “Novi Sad” i u KC Vojvodina

Dom zdravlja “Novi Sad” pridružuje se akciji preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja Republike Srbije koji se organizuju u 160 zdravstvenih ustanova širom Srbije i održava se u nedelju 19.05.2024. godine u periodu od 08:00 do 17:00 časova.

Preventivni pregledi Doma zdravlja “Novi Sad” organizovani su u objektu na Limanu IV i to:

– ultrazvuk abdomena

– kardiološki pregled (EKG i merenje krvnog pritiska)

– kompletna krvna slika i kontrola glukoze u krvi

Laboratorijske analize se rade od 08:00 do 11:00 časova. Molimo pacijente, koji žele da urade laboratorijske analize, da pre toga ne doručkuju. Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku.

U nedelju besplatni preventivni pregledi u KC Vojvodina za građane

Ministarstvo zdravlja Srbije nastavlja sa aktivnostima koje za cilj imaju promociju prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja, i u skladu sa tim, u nedelju, 19. maja, u Kliničkom centru Vojvodine biće organizovani besplatni preventivni pregledi za građane.

Pregledi će biti organizovani od 8 do 17 časova, navode iz ove zdravstvene ustanove.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da iz uzorka krvi provere kompletnu krvnu sliku i nivo šećera u krvi, kao i da obave EKG srca i ultrazvučne preglede abdomena.

Preventivni pregledi će se sprovesti u Specijalističkoj Poliklinici, a iz KCV su apelovali na sve građane da obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

U nedelju će u istom periodu biti organizovani preventivni pregledi u više od 160 zdravstvenih ustanova širom zemlje.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, izmere krvni pritisak, urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena, i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Na ovaj način, Ministarstvo zdravlja nastavlja akciju koja je uspešno realizovana pre pandemije koronavirusa, u okviru koje je u više od 20 dana besplatne zdravstvene preglede obavilo blizu pola miliona ljudi.

Akcija preventivnih pregleda naišla je na veliku podršku građana, a značaj iste, pored velikog broja naših građana koji su obavljali preglede, dodatno potvrđuje i podatak da je tom prilikom nekoliko hiljada građana upućeno na dalju dijagnostiku i hitno bolničko zbrinjavanje.

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj internet stranici Ministarstva zdravlja http://www.zdravlje.gov.rs.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena