Yunet
 

Društvo

Dom za stare i penzionere Kula dobio novo sanitetsko vozilo

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 6. maj 2022. • 00:00 •

Dom za stare i penzionere Kula dobio novo sanitetsko vozilo

KULA,06.05.2022.-Vozni park Doma za stare i penzionere Kula znatno je unapređen. Naime, ova institucija dobila je novo sanitetsko vozilo. Sandra Babić, direktorka Doma, istakla je da je veoma zadovoljna ovom donacijom koja će umnogome olakšati prevoz korisnika:

„Domu za stare i penzionere uručeno je jedno vozilo na korišćenje koje obezbedilo Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Sredstva su obezbeđena iz sporazuma o zajmu, kroz projekat „Hitan odgovor Republike Srbije na COVID-19“. Donacija ovog vozila je značajna za našu ustanovu i mi smo veoma zahvalni Ministarstvu zdravlja i Vladi Republike Srbije što smo deo jednog ovako velikog projekta. Sanitetsko vozilo koje nam je uručeno poseduje savremenu medicinsku opremu, što će u velikoj meri koristiti i olakšati transport naših korisnika do zdravstvenih centara u Somboru, Vrbasu i Novom Sadu. Zahvaljujući ovom projektu, mi smo u mogućnosti da poboljšamo i unapredimo kvalitet usluga za naše korisnike.

Imajući u vidu da su brzina i pravovremeno reagovanje veoma bitni faktori u institucijama čija je primarna delatnost očuvanje zdravlja, jedna ovakva donacija je itekako dragocena. Nema sumnje da će ova, ali i svaka naredna donacija, direktno uticati na poboljšanje uslova rada i boravka u Domu za stare i penzionere.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad