Yunet
 

Društvo

Subvencije za zapošljavanje 60 nezaposlenih lica u Zapadnobačkom okrugu

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 13. maj 2022. • 00:00 •

Subvencije za zapošljavanje 60 nezaposlenih lica u Zapadnobačkom okrugu

VOJVODINA,13.05.2022.- Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Sombor donela je prve odluke na osnovu kojih su odobrene subvencije za zapošljavanje 60 nezaposlenih lica u Zapadnobačkom okrugu.

Poslodavci sa područja Zapadnobačkog okruga iskazali su veliko interesovanje za učešće na javnom pozivu za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih. Subvencije su odobrene za 51 poslodavca koji će zaposliti 60 nezaposlenih lica sa evidencije nezaposlenih, od čega su 10 osobe sa invaliditetom. Delatnosti kojima se ovi poslodavci bave su građevinarstvo, ugostiteljstvo, pružanje računovodstvenih usluga, pekarska proizvodnja, proizvodnja građevinske stolarije, proizvodnja nameštaja, proizvodnja gotove grane za domaće životinje, drumski prevoz tereta, održavanje i popravka motornih vozila. Ukupna vrednost sredstava koje su odobrene iznosi 13 miliona dinara.

U narednom periodu se očekuju nove odluke za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica, a u toku je i obrada zahteva koji su podneti na konkursu AP Vojvodine

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena